Cosmopolitan tribina: Za uspeh u poslu važno je biti jak

Powered by Aqua Viva

Cosmopolitan tribina: Za uspeh u poslu važno je biti jak

Društvo -
Ne treba se plašiti čak ni grešaka. Verujte u sebe i drugi će u vas, poručile četiri uspešne poslovne žene

BEOGRAD - Biti vredan, učiti konstantno, postaviti jasan cilj i verovati u sebe - ključni su faktori uspeha u poslu.Ovu poruku su studentima Ekonomskog fakulteta u Beogradu prenele uspešne žene, menadžerke velikih kompanija, u okviru tribine „Uspeh počinje sada“, koju je organizovao magazin Cosmopolitan u saradnji sa „Aqua Vivom“.- Drago mi je što ste došli u ovolikom broju. Vaše interesovanje već je prvi korak ka uspehu - poručila je studentima glavna urednica Cosmopolitana Nasja Veljković.Žene lideri u svojstvu predavača dodatno su inspirisale posetioce tribine.

Veliko interesovanje... Studenti Ekonomskog fakulteta
Veliko interesovanje... Studenti Ekonomskog fakulteta

- Dok sam studirala, mislila sam da posao čeka samo mene. Posle diplomiranja shvatila sam da nije tako. Mesecima sam tragala za poslom, a onda prihvatila da volontiram na mestu pravnika u okružnom zatvoru u Novom Sadu. Radila sam za 6.000 dinara. Istovremeno, sve misli bile su mi usmerene na traženje novog posla. Dobila sam ponudu od jedne firme za tromesečnu obuku na Kipru. Prihvatila sam je i to je takoreći bio početak moje karijere - prisetila se svog puta do uspeha Adrijana Despotović, direktorka odeljenja pravnih poslova u kompaniji „Knjaz Miloš“, zaključujući da to što je tokom karijere promenila više poslova pokazuje da se ne treba plašiti promena, jer svaki novi posao donosi nova znanja.Dina Janevski, direktorka marketing komunikacija kompanije „Telenor“, je pre roka završila fakultet i zaposlila se sa 22 godine:- Za uspeh u poslu važno je biti jak, znati šta želiš i neumorno se kretati ka cilju. Ne treba se plašiti čak ni grešaka, jer one su sastavni deo učenja. Verujte u uspeh, jer ako vi verujete u sebe, i drugi će u vas.(R. K.)

Slavica SkvajerBUDITE OPTIMISTISlavica Skvajer, osnivač i direktorka NLP instituta, objasnila je da se treba osloboditi straha i verovanja da nešto „ne možemo“ i da „nismo dovoljno dobri“:- Istraživanja su pokazala da za uspeh u poslu nije presudna inteligencija, već optimizam, podrška drugih ljudi i vera u sebe. Potrebno je da naučite da vidite dobro u sebi, drugima i okruženju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track