OPASNA NEMARNOST: Trogodišnjak izašao iz vrtića, našao ga čovek nasred ulice!

U vrtiću „Čarolija“ na Novom Beogradu

OPASNA NEMARNOST: Trogodišnjak izašao iz vrtića, našao ga čovek nasred ulice!

Društvo -
Mališan iz obdaništa izašao na ulicu, sam prepešačio 400 metara i prešao veliku i prometnu raskrsnicu. U vrtiću shvatili da ga nema tek kad je majka došla da ga vodi kući

BEOGRAD - Trogodišnji dečak nestao je u sredu iz vrtića „Čarolija“ na Novom Beogradu, a niko od zaposlenih nije primetio da ga nema dok majka nije došla da ga odvede kući. Mališan je sam prepešačio oko 400 metara do raskrsnice Bulevara Zorana Đinđića i Bulevara umetnosti, gde ga je pronašao slučajni prolaznik.- Uplašenog dečaka je na travnatoj površini na pešačkom ostrvu u Bulevaru Zorana Đinđića ispred pekare „Miloš“ u 14.40 sati pronašao pomoćnik sveštenika Crkve Svetog Dimitrija i odveo ga u obližnju policijsku stanicu. Uplašena majkaTrogodišnje dete je prešlo ulicu na raskrsnici kod „Merkatora“ i puka je sreća da mu se ništa nije dogodilo. Niko u vrtiću „Čarolija“ nije ni primetio kada je dete izašlo i, tek kad je majka došla po njega oko 15.30 sati, tada su shvatili da je nestao. Prestravljena majka je pozvala policiju i saznala da je dete u policijskoj stanici na Novom Beogradu. Tamo su joj rekli da ne brine jer je dete dobro i igra sa njima u stanici. Strašno je da niko u vrtiću ne zna kada je dete napustilo vrtić i koliko je dugo samo lutalo ulicom - kaže R. Z., roditelj čije dete ide u isto obdanište.On ističe da je u vrtiću u četvrtak održan roditeljski sastanak i da su roditelji tražili da im se objasni kako se dogodilo da dete izađe samo na ulicu, a da to niko ne vidi.Bez komentara- Nisu hteli ništa da nam kažu, već su nam obećali da će svaka grupa biti posebno obaveštena. Vodim dete u vrtić, a ne znam gde ga vodim - kaže R. Z. i dodaje da je upravnica vrtića „Čarolija“ odmah smenjena.U Crkvi Svetog Dimitrija Kuriru je potvrđeno da je njihov pomoćnik, koji je u sredu radio drugu smenu, pronašao mališana ispred pekare „Miloš“ i odveo ga u policiju. Gospođa koja je ekipi Kurira otvorila vrata vrtića „Čarolija“ u Bulevaru Zorana Đinđića rekla nam je da im je zabranjeno da daju izjave i uputila nas na Predškolsku ustanovu „Jedanaesti april“, u sklopu koje radi njihov vrtić.Sledi kaznaDa se u vrtiću „Čarolija“ dogodio ozbiljan propust, za Kurir je potvrdio i Igor Raičević, zamenik gradskog sekretara za obrazovanje i dečju zaštitu.- Direktorka PU „Jedanaesti april“ nas je obavestila da je u toku sprovođenje disciplinskog postupka, kojim će se utvrditi ko je odgovoran za propust u vrtiću „Čarolija“ i taj će biti kažnjen - kaže Raičević, koji potvrđuje i da vrtićima nedostaje vaspitača.Kako saznajemo, ovo nije prvi slučaj nestanka deteta iz ovog vrtiće. Naime, jedan mališan je takođe išetao i sam otišao u stan u zgradi pored obdaništa.Kako za Kurir kaže R. Z., u vrtiću „Čarolija“ jedna vaspitačica brine o grupama od 32 do 35 dece.- U vrtiću kao izgovor navode da je jedna vaspitačica na veliki broj dece jer ih nemaju dovoljno. Stare vaspitačice su otišle u penziju, a zabranjeno je da zaposle nove. I to malo vaspitačica što imaju stalno premeštaju, pa kad dođemo po dete, nemamo koga da pitamo da li je jelo nešto - kaže naš sagovornik.

Zid ćutanjaDIREKTORKA IZBEGAVA ODGOVOREU PU „Jedanaesti april“ sekretarica nam je rekla da je direktorka Jelena Dubljević na sastanku sa saradnicima i da ne može da razgovara sa nama. Kasnije smo više puta zvali telefonom, ali je sekretarica uporno tvrdila da je direktorka ceo dan na sastancima. Obećali su nam da će nas direktorka pozvati kad završi sastanak, ali se to do zaključenja ovog broja nije dogodilo. Pitanja o propustu u vrtiću „Čarolija“ uputili smo i mejlom, ali odgovore iz PU „Jedanaesti april“ nismo dobili.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track