REKONSTRUISANA PRUGA: Krenuli vozovi na deonici Mala Krsna - Velika Plana
Foto: Dragana Udovičić/Ilustracija

Pušten teretni saobraćaj

REKONSTRUISANA PRUGA: Krenuli vozovi na deonici Mala Krsna - Velika Plana

Društvo -
Nakon završetka sa radom interne komisije za prijem "RŽD Internešenel" i "Infrastruktura železnice Srbije" a.d., tokom vikenda pušten je teretni saobraćaj na rekonstruisanoj deonici pruge Mala Krsna-Velika Plana evropskog saobraćajnog Koridora H.

Rekonstrukcija je otpočela 12. oktobra 2015. godine, i trajala u periodu jesen-zima. Čitav niz radova, potrebnih za puštanje teretnog saobraćaja, završen je više od dva meseca pre ugovornih rokova, saopštilo je "RŽD International", inžinjering kompanija u okviru Ruskih železnica.

Puštanje teretnog saobraćaja na ovoj deonici će omogućiti da se rastereti pravac Velika Plana-Mladenovac-Beograd i dozvoliti da se preusmeri prevoz tereta sa pravca Beograd-Bar, koji je privremeno zatvoren zbog klizišta. Završavanje preostalih radova odvijaće se u dnevnim tehnološkim "zatvorima" od 8 do 17 sati.

Na taj način, do završetka rekonstrukcije, moraju biti završeni radovi na izgradnji odvodnih kanala, asfaltiranju kolovoza na putnim prelazima, ugradnji gumenih panela na njima, ugradnji saobraćajnih znakova, sistema signalizacije i telekomunikacije.

Planira se da će svi gore navedeni radovi biti završeni do kraja aprila, kada će saobraćaj na deonici Mala Krsna-Velika Plana biti pušten u potpunosti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track