RTS: Za parolu SNS na video displeju u Arenu pitajte Skaj mjuzik
Foto: Twitter

Reagovanje

RTS: Za parolu SNS na video displeju u Arenu pitajte Skaj mjuzik

Društvo -
BEOGRAD - Radiotelevizija Srbije saopštila je danas, povodom sporne fotografije sa navodnom reklamom SNS, da kontrolu nad sadržajem video displeja na ekranu Kombank Arene tokom prvenstva u vaterpolu ima isključivo firma "Sky Music".

RTS je, reagujući na izjavu predsednika Izvršnog odbora Evropskog prvenstva u vaterpolu Raše Ristivojevića da je "desni ekran pod kontrolom RTS-a i da ono što se na njemu vidi ide iz reportažnih kola", naveo i da njihova reportažna kola juče nisu bila uključena u trenutku kad je snimljena ta fotografija.

"Kontrolu nad sadržajem video displeja ima isključivo Sky Music. Operater na video mikseru je takođe iz firme 'Sky music'. U trenutku kada je fotografija napravljena, reportažna kola RTS-a još uvek nisu bila uključena", navodi se u saopštenju.

Naime, sinoć se na društvenim mrežama i pojedinim sajtovima pojavila fotografija sa navodnom reklamom SNS na ekranu u Kombank areni, za koju Ristivojević tvrdi da je fotomontaža.

"Veliki displej na bazenu u Areni je podeljen na dva dela. Levi ekran potpuno tehnički kontroliše italijanska firma Mikro Plus, koju je angažovala LEN, i na njemu su rezultati, merenje vreme i ostalo, dok je desni ekran pod kontrolom RTS-a i ono što se na njemu vidi ide iz reportažnih kola", rekao je sinoć Ristivojević Tanjugu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track