VUČIĆ: Srpski sportisti koji donesu medalje od vlade će dobiti od 40.000 - 45.000 evra
Foto: Printskrin

VUČIĆ: Srpski sportisti koji donesu medalje od vlade će dobiti od 40.000 - 45.000 evra

Društvo -

BEOGRAD - Vučić je izjavio da će srpski sportisti koji donesu medalje od vlade dobijati 40.000 do 45.000 evra, što je višestruko veća suma nego što to dobijaju sportisti u regionu i dvostruko više od njihovih kolega u SAD-u.

Svaki vaterpolista u Srbiji koji donese zlatnu medalju dobiće 40.000 evra, rekao je Vučić na konferenciji za novinare, naglasivši da će to dobiti svaki čovek a ne ceo tim.

Ivana Španović će, prema njegovim rečima, dobiti 45.000 evra ako donese zlato, jer je to nagrada za trud koji su uložili.

"Obezbedili smo novac za naše sportiste. Pošto ne umem da šutiram loptu, ali umemo da obezbedimo uslove kakve je malo ko od drugih zemalja ili niko obezbedio", rekao je Vučić na konferenciji za novinare u Vladi Srbije.

On je rekao da će srpski sportisti dobiti dvostruko više novca nego njihove kolege iz SAD-a, i više nego što to dobijaju sportisti iz Hrvatske, a samo će oni u Italiji i Nemačkoj imati više, rekao je Vučić primetivši da oni imaju i veće plate i primanja.

"Znamo da to ne znači mnogo, jer Novak Đoković na svakom turniru osvoji 10 puta više. Ali mladim ljudima to znači, jer brinemo o njima", rekao je on.

Vučić je rekao da je u trezoru stanje odlično, da je likvidnost izvanredna, i da vlada sve isplaćuje sportistima u danu.

"Svima smo sve medalje isplatili", rekao je Vučić i dodao gestikulirajući i pokazujući spojene šake u trougao, da to što taj gest vaterpolisti nekad imitiraju, govori da znaju da će pare da dođu, a "kod drugih para nije bilo".(Foto: Printscreen Pink)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track