HARVARD KLUB SRBIJE: Studentima stipendije za nastavak školovanja
Foto: Rojtes

Završna godina fakulteta

HARVARD KLUB SRBIJE: Studentima stipendije za nastavak školovanja

Edukacija -
Iako Univerzitet Harvard, kako se navodi, ima jedan od najrazvijenijih sistema stipendija u kojem 70 odsto studenata prima finansijsku pomoć, nije bilo neobično da u toku godine na taj univerzitet ne stigne nijedna prijava iz Srbije za osnovne studije

BEOGRAD - Naredna tri dana u Beogradu će boraviti više od 50 predstavnika Harvard klubova iz podunavskog regiona i Evrope gde će sa kolegama iz Srbije razgovarati o izazovima s kojima se Srbija suočava na putu evropskih integracija. U saopštenju Harvard kluba Srbije se navodi da će taj klub dodeliti stipendije za dvoje studenata završne godine univerziteta u Srbiji.

"Smatrajući da je poslednja godina studija izuzetno bitan period za svakog mladog pojedinca, Harvard klub Srbije želi da, u skladu sa svojim mogućnostima, studentima taj period finansijski olakša i na taj način im omogući da se u potpunosti posvete ostvarivanju svojih akademskih i profesionalnih ciljeva", ističe se u saopštenju.

Iako Univerzitet Harvard, kako se navodi, ima jedan od najrazvijenijih sistema stipendija u kojem 70 odsto studenata prima finansijsku pomoć, "nije bilo neobično" da u toku godine na taj univerzitet ne stigne nijedna prijava iz Srbije za osnovne studije.

"Upravo je to izazov s kojim Harvard klub Srbije želi da se suoči", navedeno je u saopštenju. Harvard klub Srbije se nada da će u perspektivi razviti fond za mlade iz Srbije koji će se školovati na Harvardu u Sjedinjenim Američkim Državama.

Tokom posete Srbiji, koju su u okviru Centralno-evropske inicijative organizovali Harvard klubovi Srbije, Austrije i Mađarske gosti će imati priliku da se susretnu sa uspešnim ljudima iz poslovnog sveta, i vladinog i nevladinog sektora, navodi se u saopštenju Harvard kluba Srbije.

Kako se ističe u saopštenju ovakvi događaji unapređuju osećaj pripadnosti univerzitetu, ali i omogućavaju zemlji domaćinu da pokaže svoje potencijale s obzirom da su svi gosti, kako se navodi, lideri u svojim profesijama u zemljama iz kojih dolaze. Harvard klub osnovan je 2004. kao neprofitno udruženje građana, a deo je mreže udruženja diplomiranih studenata Harvard Univerziteta.

U svetu ima više od 150 Harvard klubova, a srpski klub broji više od 50 registrovanih članova, od koji su više od polovine stalni rezidenti u Srbiji i još 200 Harvard diplomaca u svetu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track