Šta boja garderobe koju nosimo govori o nama

Odelo ne čini čoveka, ali boja...

Šta boja garderobe koju nosimo govori o nama

Edukacija -
Svi znamo da su osnovne boje, one kroz koje vidimo svet – crvena, žuta i plava. Sve druge nastaju kombinacijom nekih od ove tri. Tako, na primer, zelena nastaje mešanjem žute i plave, a narandžasta kombinacijom žute i crvene i tako dalje.

Neki vole da nose samo tamne nijanse, dok se drugi smelo oblače u žarke boje. Treći prave neočekivane kombinacije. Magazin „Psychology Today” objavio je da izbor boja govori o nama mnogo više od našeg modnog opredeljenja. Evo kako se ljudski karakter može tumačiti na osnovu kolorita koji biramo.

Crno. Pobornici crne su često osetljivi i umetnički nastrojeni. Iako ovi ljudi nisu introvertni, oni su pažljivi po pitanju detalja iz privatnog života, koje ne dele lako sa drugima.

Belo. Bela boja povezuje se sa zdravom logikom i organizovanošću. Ove ljude ćete retko zateći u panici. Nihovo biće odlikuje mir.

Crveno. Ljubitelji crvene vole da žive život do krajnjih granica. Oni su u svojim nastojanjima uporni i odlučni.

Plavo. Ako je vaša omiljena boja plava, tada ste ljubitelj harmonije, pouzdana osoba, emotivac koji uvek čini dodatni napor da misli na druge i njihova osećanja. Stvari volite da držite urednim i čistim, a život postojanim. Za vas je stabilnost najvažniji aspekt života.

Zeleno. Poklonike zelene često odlikuju nežnost, lojalnost i iskrenost. Oni su u velikoj meri svesni toga šta drugi misle o njima, pa samim tim svoju reputaciju smatraju veoma važnom.

Žuto. Uživate u učenju i deljenju znanja sa drugima. Sreću u životu nalazite lako. Drugi vas porede sa Suncem.

Ljubičasta. Vi ste posebna i umetnička duša. Imate veliko poštovanje prema ljudima, ali umete da budete i arogantni.

Smeđa. Dobar ste prijatelj i činite napor da budete pouzdani. Na vas se oslanjaju. Ne trčite za trendovima, ne fascinira vas sjaj. Predmet vaše želje je stabilan život.

Očigledno je da su ovi opisi pomalo opšti, ali mogu biti korisno sredstvo za evaluaciju. Za rukovodioca je važno da ume da proceni svoj tim. Slično, pri selekciji novih kandidata, od odluka menadžera za ljudske resurse zavisi uspeh celokupnog biznisa. Za njih je svaki detalj ulazna činjenica koja utiče na konačni sud.

Jasno je koliko najmanji detalj može uticati na sliku koju stvarate o nekome. Zato ne smete zaboraviti da izbor boje može uticati na to kako vas drugi doživljavaju. Nemojte to nikada zaboraviti. Izgradite lični stil, koji će naglasiti vaše vrline. I ne preterujte sa šarenilom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track