KAKO ISTRAJATI U NOVOGODIŠNJIM ODLUKAMA? Ovo je 8 proverenih načina da ispunite svoje novogodišnje planove
Foto: Promo

U susret Novoj godini

KAKO ISTRAJATI U NOVOGODIŠNJIM ODLUKAMA? Ovo je 8 proverenih načina da ispunite svoje novogodišnje planove

Edukacija -

Nova godina se bliži, a s njom i donošenje novogodišnjih odluka. Gotovo da nema osobe koja nije već u januaru prekršila obećanje koje je sebi zadala u decembru. Da ove godine ne omanete u pridržavanju zacrtanog, sledite ove savete.

Link Objava
foto: Promo

1. Budite realni

Ako vaš zadati cilj bude nedostižan, sigurno je da ga nećete ispuniti. Ako redovno pijete kafu, a rešite da nikada ne popijete šolju kafe, vrlo je verovatno da ćete omanuti. Zato pronađite cilj čije je ispunjenje održivo.

2. Planirajte unapred

Ne donosite novogodišnju odluku u minut do ponoći 31. decembra. Ako to uradite, ona će biti rezultat vašeg osećanja tog dana i velike su šanse da neće biti ni prava, ni održiva.

3. Napravite plan kako da ne odolite iskušenjima

Kako ćete ispuniti sebi zadato obećanje? Da li ćete zadužiti prijatelja da vas opominje ili imati alternativnu mogućnost kojoj ćete pribeći u slučaju nužde? Šta god mislili da je rešenje, napravite plan kako da osigurate ispunjenje svog novogodišnjeg cilja.

Link Objava
foto: Promo

4. Napravite listu „za i protiv“

Stavljanje stvari na papir je moćno sredstvo. Ono vam može pomoći da održite motivaciju i ne odstupite od novogodišnjeg plana. Polako razvijte listu koju ćete držati uz sebe i po potrebi dopunjavati. Napišite šta sve dobijate ako ispunite planirano, a šta ako odstupite od plana.

5. Otkrijte plan drugima

Nema potrebe da svoju novogodišnju odluku držite u tajnosti. Vaši prijatelji i porodica će vas podržati i pomoći da istrajete u svojim planovima. Najbolje bi bilo da pronađete prijatelja koji će doneti istu odluku. Dve osobe sa zajedničkim planom međusobno će se podržavati.

6. Nagradite sebe

Ako sebe nagradite zbog istrajnosti, lakše ćete realizovati plan. U mislima ćete istrajnost povezivati sa nagradom. Naravno, izaberite takvu nagradu koja neće prekršiti vašu odluku. Najbolje je da častite sebe nečim što će vam pomoći da istrajete.

Link Objava
foto: Promo

7. Pratite razvoj plana

Vodite beleške o malim uspesima u realizaciji novogodišnjeg plana. Raščlanite ga na manje celine. Manje kratkoročne ciljeve je lakše ispuniti nego ogromne dugoročne. Vodite dnevnik o svim uspesima i osnažićete se da istrajete u svojim planovima.

8. Ne odustajte

Eksperti kažu da je potreban 21 dan nove aktivnosti da ona postane navika, a 6 meseci da ona postane deo vaše ličnosti. Ostanite uporni. Čak i ako već u februaru posustanete, počnite ponovo. Dajte sebi jedan dan i krenite ispočetka.

Ako želite da promenite svoj život i ispunite sebi zadato obećanje, upišite obuku za neko od najtraženjih zanimanja današnjice. Program će vas voditi od nedelje do nedelje – nećete odustati. Ne samo da ćete sledeću Novu godinu dočekati sa uspešno realizovanim ciljem zadatim u prethodnoj godini, već su velike šanse da ćete imati i posao koji ste oduvek želeli.

Promo tekst

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja