LANSIRAJTE SVOJU KARIJERU PROGRAMERA: Pratite ovih 5 saveta za početnike u industriji softvera
Foto: Tim Edukacija

Saveti za buduće programere

LANSIRAJTE SVOJU KARIJERU PROGRAMERA: Pratite ovih 5 saveta za početnike u industriji softvera

Edukacija -

Na kraju prošle godine, kako piše portal Techgig, vrednost industrije tehnologija porasla je na pet triliona dolara. Sa rastom većim od 4 odsto godišnje, jasno je da će ovo tržište nastaviti da generiše nova radna mesta. Zbog toga i ne čudi da je tražnja za sofverskim inženjerima eksplodirala, što je mnoge pojedince inspirisalo da odaberu ovu profesiju.

Međutim, ma kako bila jaka, želja da se priključe tržištu rada u svetu razvoja softvera nije dovoljna da početnike pretvori u profesionalce. U nastavku pronađite 5 saveta koji će vam pomoći na početku programerske karijere.

1. Iskoračite iz domena teorije

Edukacija
foto: Tim Edukacija

Učenje teorije je važno kada počinjete karijeru u kodiranju. Međutim, početnici moraju da razumeju da, koliko god da je teorija važna, toliko je važno i uroniti u samo kodiranje.

2. Tražite rešenja i kad niste za računarom

Programeri rešenja traže dok rešavaju probleme. Ova praksa pomaže početnicima da se izgrade u svetu programiranja. Zato developeri treba da treniraju i svoje veštine komunikacije, pa tek onda da urone u tehničko znanje.

3. Najpre steknite osnove

Edukacija
foto: Tim Edukacija

Da bi se bavili svojim poslom, razvojni inženjeri moraju da izgrade bazu veština i znanja. Tu su računarsko mišljenje. algoritmi, struktura podataka, razumevanje programskih jezika i slično.

4. Eksperimentišite s rešenjima

Postoji mnogo načina da postignete ciljeve. Dobar način da ostanete u formi jeste da sebe izazovete tražeći nekonvencionalni put ka rešenju.

5. Budite dosledni u sticanju novih veština

Edukacija
foto: Tim Edukacija

Programeri moraju da ostanu u toku sa tehnikama i nastave da uče. U pitanju je dugo putovanje, na kome je najbolji pristup – korak po korak.

Ako želite da se priključite programerskom tržištu rada, morate pre svega kroz rad steći zdrave osnove. Za to je najbolje da pre nego što počnete da se prijavljujete za poslove, završite praktičnu obuku za programera i kroz realizaciju realnih projekata pod vođstvom mentora ispečete zanat. Za godinu dana možete steći prepoznati sertifikat i izgraditi porftolio. Zato ne čekajte da pročitate sve knjige iz oblasti programiranja, već još danas krenite u sticanje veština na proverenoj obrazovnoj instituciji.h

Tim edukacija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track