BLOGOVI ZA DIZAJNERE: 6 dizajnerskih blogova koje morate pratiti
Foto: Tim Edukacija

Grafički dizajn

BLOGOVI ZA DIZAJNERE: 6 dizajnerskih blogova koje morate pratiti

Edukacija -

Kada vam je u opisu posla da budete kreativni, neophodno je imati tajno oružje u borbi protiv kreativnih blokada. Brz način da dođete do inspiracije jeste pretraživanje rada već dokazanih dizajnera.

Tako, primera radi, kao dizajner možete početi od blogova koji vam nude sveže uvide u nove trendove i pomažu da lakše dođete do ideja.

Da prevaziđete izazove u projektima na kojima radite, stavite sledeće blogove na svoju listu.

Link Group
foto: Tim Edukacija

Creative Boom

Prvi na listi je Creative Boom, mesto koje svaki dizajner mora posetiti bar jednom nedeljno, kako bi bio u toku sa najnovijim vestima, trendovima koji se tek rađaju, onim koji više nisu aktuelni, ali i sa zanimljivim projektima koje kolege širom sveta prezentuju. Redovnim prelistavanjem bloga sigurno ćete doći do ideja koje vam mogu poslužiti da osmislite sveža rešenja za dizajn na kome radite.

AIGA Eye on Design

AIGA je asocijacija dizajnera koja se bavi pitanjima zajednice kreativaca, koja takođe objavljuje i editorijal Eye on Design, koji bi morao da se nađe na vašoj listi. Reč je o servisu i magazinu koji vam nudi različite vodiče, informacije i vesti. Konkretne smernice za bolje razumevanje kolega i posla kojim se bavite čine ovaj portal mnogo korisnijim od običnog mesta za traženje inspiracije u radu drugih.

Link Group
foto: Tim Edukacija

Stark

Ako ste zainteresovani za vrstu dizajna koja je pristupačna i osobama koje imaju poteškoće sa vidom ili neku drugu otežavajuću okolnost koja ih sprečava da klasične elemente dožive kao i ostali, onda je Stark odlično mesto za vas. Tu ćete pronaći informacije i najnovije prakse o pristupačnom (accessible) dizajnu, kao i savete kako možete da pristupite edukaciji i koje alate treba da koristite za najbolje rezultate.

The Pudding

Vizualizacija podataka nije naročito nov pravac. O njoj je najviše počelo da se priča kada su popularizovani info-grafikoni i kada je pronađen način da se složeni analitički podaci prikažu kroz ilustrativne elemente koji pomažu u njihovom razlaganju i objašnjavanju. The Pudding je mesto na kome ćete moći da saznate koji su dominantni alati i koje su najnovije tendencije u kreiranju vizuelnih izveštaja.

Link Group
foto: Tim Edukacija

Sidebar.io

Kada ste u potrazi za inspiracijom, nesumnjivo trošite nebrojene sate na pregledanje različitih elemenata i radova kako biste došli do onih koji su vam potrebni za razbijanje kreativne blokade. Srećom, sada moderatori bloga Sidebar to rade umesto vas. Oni vam svakog dana predstavljaju po 5 najboljih linkova koje možete pretraživati prema željenim kategorijama ili ključnim rečima.

Shaping design

Dizajn se sve češće preklapa sa tehnologijom. Tako je i nastao koncept dizajniranja korisničkog interfejsa i iskustva. Shaping design je blog koji vam nudi kreativne primere, inspiraciju i aktuelnosti iz oblasti dizajna sajtova, jednostranih web prezentacija i mnogih drugih pravaca koji su relevantni za vas.

Naučite kako da iskoristite znanja

Svaki od navedenih blogova donosi zanimljive informacije o određenoj oblasti dizajna, međutim da biste bilo šta od svega toga primenili, morate imati zdravu osnovu. Nju ne možete steći na kratkim kursevima od po nekoliko meseci. Neophodno je da uložite više vremena u svoje usavršavanje kako biste ovladali veštinama i tehnikama koje ćete kasnije koristiti. Posvetite bar godinu proučavanju teorije i praktičnom radu u oblasti dizajna i možete očekivati briljantne rezultate.

Upišite obuku za grafički dizajn i napravite ključni korak ka svojoj karijeri iz snova.

Tim Edukacija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track