INOVATIVNE METODE UČENJA: Kako da motivišete vaše dete za učenje?
Foto: Tim Edukacija

INOVATIVNE METODE UČENJA: Kako da motivišete vaše dete za učenje?

Edukacija -

Tradicionalni model obrazovanja, gde učenici uče isključivo za ocenu, sve manje odgovara zahtevima današnjeg sveta.

U doba kada se više vrednuju praktična znanja i veštine nego puko akumuliranje informacija, klasičan pristup učenju postaje nedovoljan. Deci je često teško da se motivišu za učenje ukoliko gradivo kod njih ne izaziva radoznalost, ne podstiče ih na razmišljanje ili im ne pruža mogućnost da stvore nešto originalno.

Deca mogu zavoleti učenje ukoliko im se pruži prilika da razvijaju kreativnost, stvaraju i postanu samostalni.

Potrebno je da vaše dete zaboravi da zapravo uči

Kako motivisati dete za učenje? Ključna ideja je da učenje postane toliko kreativno i zabavno da deca zaborave da je zapravo reč o tradicionalnom procesu učenja.

Umesto da ih opterećujemo gomilom gradiva, treba da ih podstičemo na istraživanje i stvaralaštvo. Projektna nastava, gde učenici imaju priliku da rade na stvarnim problemima i ostvaruju konkretne rezultate, često predstavlja odličan način da deca zavole učenje. Kroz izazove i kolaborativne projekte, deca razvijaju kritičko razmišljanje, timski rad i problem-solving veštine, dok su istovremeno motivisana da postignu uspeh.

U Srbiji, preciznije – u Beogradu, postoji škola u kojoj se promovišu upravo ove vrednosti i u kojoj učenici imaju mogućnost da se upuste u ovakve izazove i ostvare svoje kreativni potencijal – Savremena gimnazija.

Savremeni gimnazijalci postaju budući inovatori, kreativci, problem solveri

Savremena gimnazija pruža sveobuhvatnu podršku učenicima u njihovom obrazovanju. Ova škola koristi najsavremeniju tehnologiju u nastavi, što omogućava interaktivno učenje i primenu znanja na realne situacije.

Kroz kreativnu nastavu i interdisciplinarne projekte učenici se podstiču da razvijaju širok spektar veština, od komunikacijskih veština i timskog rada do rešavanja kompleksnih problema. Nastavnici su posvećeni i uvek su tu da učenicima pruže podršku i inspirišu ih. Savremena gimnazija pruža učenicima životna znanja i veštine neophodne za uspeh u 21. veku.

Link Group
foto: Tim Edukacija

Pored toga, Savremena gimnazija je škola u koju se ide s osmehom.

Ova škola stvara prijateljsko okruženje u kojem se učenici osećaju prihvaćeno i podržano. Sticanje prijatelja za ceo život kroz sekcije i radionice koje pokrivaju različite oblasti interesovanja omogućava učenicima da dodatno razviju svoje talente i steknu nove veštine.

Kembridž diploma koju učenici mogu steći u Savremenoj gimnaziji otvara vrata prestižnih univerziteta i pruža im priznanje za njihov trud i postignuća. Uz to, pristup obrazovanju u ovoj školi je fleksibilan i prati težnje i želje učenika i roditelja.

Roditelji koji svoje dete upišu u Savremenu gimnaziju omogućavaju mu jedinstveno obrazovanje, koje će ga motivisati da uči, razvija svoje talente i interesovanja, te stekne znanja i veštine za sigurnu i uspešnu budućnost. Savremena gimnazija je mesto gde deca postaju budući inovatori, kreativci i problem solveri, gde se obrazovanje doživljava kao inspirativno putovanje koje vodi ka ostvarenju ličnih i profesionalnih ciljeva.

Prijavite se i pridružite se zajednici Savremene gimnazije, gde svako dete maksimalno može ispoljiti svoju jedinstvenost.

Tim Edukacija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja