Otkrijte najinovativniju srednju školu za informacione tehnologije na našim prostorima
Foto: Tim Edukacija

Otkrijte najinovativniju srednju školu za informacione tehnologije na našim prostorima

Edukacija -

Danas je svima očigledno da ulaganje u obrazovanje u oblasti informacionih tehnologija predstavlja najbolji korak koji roditelji mogu preduzeti za budućnost svoje dece.

Informacione tehnologije su najperspektivnija oblast današnjice, a stručnjaci iz ovog sektora su izuzetno traženi i uživaju visoke plate. S druge strane, više od 90% „tradicionalnih” zanimanja zahteva određene IT veštine, što čini informatičku pismenost jednako bitnom kao čitanje i pisanje.

U oblasti obrazovanja srednjoškolaca sa naših prostora koji sanjaju o budućoj karijeri u IT sektoru ističe se Srednja škola za informacione tehnologije – ITHS. Svake godine ova škola obučava sve veći broj učenika koji su pokazali izvanredan potencijal kao budući stručnjaci u oblasti programiranja, dizajna, telekomunikacija, mrežne administracije i mehatronike.

U ovoj školi ističu da ITHS nije obična srednja škola, već mesto gde se ljubav i prirodni talent učenika za rad na računarima pretvaraju u pouzdan put ka uspešnoj karijeri.

Srednja škola po meri novih generacija

Svakodnevni život učenika ITHS-a bitno se razlikuje od tipičnog dana njihovih vršnjaka u drugim školama. Dve vodeće regionalne kompanije u oblasti obrazovanja i informacionih tehnologija – LINKgroup i Comtrade – postavile su ITHS u srce najvećeg IT centra na našem području, stvarajući time uslove za napredno obrazovanje koji se retko gde u svetu mogu pronaći.

Školski kompleks ITHS-a sastoji se od učionica koje su potpuno prilagođene potrebama učenika i opremljene su smart projektorima, video-bimovima i školskim laptopovima.

Po završetku obrazovanja diploma ITHS-a učenicima otvara vrata svih fakulteta u zemlji i inostranstvu, a vredna znanja i praktična iskustva koja učenici nose sa sobom imaju posebnu vrednost. Većina đaka ITHS-a bira pogodnost nastavka školovanja na Visokoj školi strukovnih studija za informacione tehnologije – ITS-u, obrazovnoj instituciji koja je osnivač ove srednje škole.

Partnerstvo škole i roditelja na najvišem nivou

Učenje u ITHS-u je mnogo efikasnije zahvaljujući upotrebi savremenih tehnologija. Učenici Srednje škole za informacione tehnologije na raspolaganju imaju e-Learning platformu za učenje, na kojoj im je 24 sata dostupan sav materijal sa nastave. Đaci, ali i roditelji, mogu u svakom trenutku da pogledaju prezentacije, imaju uvid u domaće zadatke koje treba da urade, raspored časova i kabineta, imaju uvid i u to koliko su prisutni na nastavi – dakle, tu im je dostupno sve što je neophodno za uspeh jednog učenika.

Predavači, menadžment, psiholozi i pedagozi koji svakodnevno prate učenike i poklanjaju im punu pažnju uvek su i roditeljima na raspolaganju. Pored redovnih konsultacija sa timom stručnjaka, roditelji imaju i pristup elektronskom dnevniku, koji omogućava kontinuiran uvid u uspeh i napredak dece.

Sticanje realnih veština još u toku školovanja

U okviru Projektnog centra ITHS-a učenicima se pruža prilika da steknu iskustvo u radu i saradnji sa profesionalcima iz poslovnog sveta. Ovo im omogućava da testiraju svoje veštine u timskom radu, identifikuju svoje jače strane i bolje razumeju svoje sposobnosti. Takođe, ovaj proces omogućava učenicima da prošire svoje znanje u oblastima koje ih posebno zanimaju, što im omogućava dodatno usavršavanje. Klijenti Projektnog centra su različite kompanije, udruženja i organizacije iz različitih industrija i sektora, koji su zainteresovani za unapređenje svog poslovanja i njegovo podizanje na viši nivo.

Učenici ITHS-a u Projektnom centru podeljeni su u timove. Svaki tim ima svog lidera i svaki član ima svoj zadatak, realne rokove i dogovore oko toga kako svaki projekat treba realizovati. Učenici su u kontaktu sa klijentom, sa kojim imaju brifinge, i na taj način ugovaraju detalje finalnog rešenja. U ceo posao uključeni su i nastavnici ITHS-a, kao i stručni saradnici – inženjeri iz kompanije Comtrade.

Tražnja za IT stručnjacima u Srbiji neprestano raste!

IT veštine su postale nezaobilazan faktor i u mnogim drugim oblastima, te danas gotovo i da ne postoji pozicija koja ne uključuje osnovna znanja iz IT-ja.

Nastavni plan i program u ITHS-u bogat je stručnim predmetima iz oblasti informacionih tehnologija, a učenici se školuju na sledećim profilima: Elektrotehničar informacionih tehnologija, Elektrotehničar multimedija, Elektrotehničar računara, Administrator mreža, Tehničar mehatronike i Elektrotehničar telekomunikacija. To su veštine za novo doba koje učenicima pružaju odlične mogućnosti za nastavak školovanja, ali i lako zaposlenje odmah posle završene škole.

Link Group
foto: Tim Edukacija

Međutim, moderni sistem nastave nije rezervisan samo za IT predmete. ITHS je prva i jedina škola u Srbiji za obrazovanje IT tehničara gde se, osim stručnog, stiče i temeljno opšte obrazovanje. Nastava je i na ovim predmetima u potpunosti po meri 21. veka, pa učenici razvijaju digitalnu pismenost i na časovima likovnog, istorije, hemije ili srpskog jezika, lakše savladavaju gradivo, pokazuju više kreativnosti i motivisaniji su za učenje.

Upis prave škole je najvrednije ulaganje u budućnost vaše dece

Obrazovni sistem mora da razume i prihvati veštine 21. veka i pripremi učenike za svet van učionice, a to je ono što se dešava u ITHS-u. U kom se god pravcu razvijala karijera vašeg deteta, ona mora počivati na snažnim osnovama i veštinama koje se moraju sticati kontinuirano, kroz sve nivoe obrazovnog procesa. Zato je upis prave srednje škole najbolja investicija u budućnost!

Upisom svog deteta u ITHS birate proveren put ka uspešnoj karijeri i perspektivnom zanimanju. Takođe, uz pogodnosti prilikom ranog upisa obezbeđujete i sniženu cenu školarine, što vam garantuje veliku uštedu tokom četvorogodišnjeg školovanja.

Sve ovo su samo neki od razloga zbog kojih se mesta za upis u ITHS-u popune i pre otvaranja zvaničnog upisnog roka. Zato ne oklevajte, prijavite se na vreme i obezbedite svom detetu sigurnu i perspektivnu budućnost.

Tim Edukacija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track