Toplo kao safari – afrička toplina u vašem životnom prostoru
Foto: Promo

Toplo kao safari – afrička toplina u vašem životnom prostoru

Forma Ideale -

Mnogi od nas su od ovog leta očekivali veliku avanturu, možda ekspedicije u kojima bismo doživeli neke daleke predele, kulture i običaje, osetili ritmove kulturološki dalekih naroda, a kojima je pesma način života. Upravo zbog toga što nam je ovo leto mnogo toga oduzelo, dizajneri enterijera uvek imaju spremne savete, a ovoga puta tema je kako da preuredimo dom u duhu egzotičnog stila Afrike i doživimo malo autentične avanture baš u svom domu.

Afrika je kao inspiracija u modnu industriju ušla na velika vrata zajedno sa animal printom, specifičnim paternima i kombinacijama boja na materijalima koji su obeležja afričkih plemena, a zatim su izvršili značajan utcaj i na dizajn enterijera. Ono što dominira ovakvim enterijerima su prigušene boje, prirodni materijali dopunjeni afričkim ornamentima, skulpturama i slikama na kojima su naslikani predstavnici afričkih plemena, razni simboli, životinjski i kolonijalni motivi. Još uvek nije kasno da boje peska i pustinje postanu naše omiljene boje. Paleta inspirisana Afrikom je topla, neutralna, sa akcentima crvene, narandžaste ili žute, mada neretko u nekom paternu, kao spoj koji u afričkoj kulturi ima poseban značaj, mogu da se sretnu i crvena i crna. Ambijent koji su naši dizajneri kreirali oko fotelje BARSELONA predstavlja jedan od predloga kako da kreirate sinergiju boja koja će uneti duh Afrike u vaš dom, ali i kako da maštovito upotrebite dekoraciju i oživite ambijent.

foto: Promo

Ukoliko u ambijentu već imamo nameštaj u toplim bojama, ili se pak opredelimo za kupovinu novog, poput ležaja MARBO, za dekoraciju možemo koristiti materijale poput ratana i drveta (smelo koristiti i neobrađeno i sirovo drvo), zatim i hladni metal, jer simbol starog sveta, drevne Afrike, je i metalno oruđe za rad koje je uglavnom ručno pravljeno.

foto: Promo

Naglašena tekstura, neutralnih prirodnih boja, tapete sa naturalnim printovima, pletene korpe, kao i ćupovi sa granjem, deo su ovog stila. Dizajneri enterijera Forma Ideale predlažu da budemo kreativni i da istražimo što više možemo o Africi, pustinji, safariju. Skulpture životinja izrađene u drvetu, posebno životinja koje imaju poseban značaj u nekim Afričkim plemenima, kao i skulpture raznih slimbola energija prirode, idealan su začin za jedan egzotičan safari ambijent. Komode i police, poput TV police CLIF CLFT235, kao kombinacije dekora drveta, koje ostavlja utisak neobrađenog drveta, i metala, odlično se uklapaju u ove ambijente.

Safari, Afrika, leto, sve su asocijacije za toplo i prirodno, onako kako je život u nekim civilizacijama davno tekao, a teče i danas. Ovaj koncept života daje sigurnost i podržanost kroz osećaj povezanosti sa majkom Zemljom i prirodom, a to je ono što nam je sve više potrebno.

Promo tekst

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track