Ambijenti za dobro raspoloženje i ljubav, sigurnost i podršku
Foto: Promo

Ambijenti za dobro raspoloženje i ljubav, sigurnost i podršku

Forma Ideale -

Prateći razna pravila u uređenju enterijera, želeći da „po sveku cenu“ budemo u trendu, vrlo često zaboravljamo osećanja koja bi dom trebalo da podržava u svakome od nas.

Dom nas asocira na ljubav, sigurnost, podršku, radost i osećanje pripadanja kroz druženje sa svima onima koje volimo. Dizajneri enterijera ističu da je vreme da pogledamo na svoj dom iz drugog ugla, zaronimo u svoje želje i potrebe, i prepustimo se kreiranju ambijenata za dobro raspoloženje. Kada uređujemo dom bilo bi dobro da se podsetimo toga da ambijenti u njemu ne moraju da prate nikakva posebna pravila, osim jednog izuzetka, a to je da dok ga uređujemo budemo podržavajući prema sebi, jer jedino merilo vrednosti našeg doma smo mi.

U enterijerima po meri „dobrih vibracija“ važno je koristiti nešto neutralniju paletu i teksturu drveta, kao u slučaju regala FERROL, čijoj toplini, pored dekora, doprinosi i dodatno osvetljenje koje oplemenjuje ambijent.

Ako volimo jake boje, moramo računati na to da one izazivaju jake emocije širokog spektra, pa je stoga siguran izbor neutralna paleta, dok crvenu, ljubičastu, zelenu, pink i druge jarke boje možemo koristiti za akcentovanje prostora malim detaljima.

foto: Promo

Nameštaj koji kupujemo ne mora da se uklapa sa ostalim segmentima doma. Nekada nam je potrebna toplina, koju možda neka ranija epoha budi u nama, pa, recimo, u dom možemo uneti stolice, poput trpezarijske stolice HTC-316 u kombijaciji sa okruglim stolom, poput trpezarijskog stola TD-1968, sa centralnim stubom kao nosačem, što sveukupno ostavlja utisak stila 70-ih godina prošlog veka. Ovakav skladan izbor budi nostalgična osećanja u nama i podseća na neka mirnija i sporija vremena.

foto: Promo

Tekstura drveta je jako poželjna u domu koji reflektuje radost i bezbrižnost, a svetli drvo dekori su ovoga puta najbolji izbor, poput klub stola UNION 90x50 ili TV police ORENSE, koji mogu biti odlična podloga za neke predmete koji imaju za nas emotivno značenje. Bilo da je reč o suvenirima sa putovanja, slikama, figuricama iz detinjstva, poklonima, fotografijama, možemo im naći mesto na ovim ležernim, ali toplim komadima nameštaja.

foto: Promo

Ono što umnožava dobru energiju u domu su sasvim sigurno sobne biljke, pa prostor u kome boravimo traži svetlost čije izvore moramo pojačati i istaći na svaki mogući način.

Iako bi svi ambijenti trebalo da budu ambijenti za lepo raspoloženje, nekada nam „slepo“ praćenje trendova to ne dopušta, već nas vodi do kompromisa, najčešće koloritnih, koji ne prate adekvatno naš životni impuls, poručuju nam dizajneri enterijera Forma Ideale. Važno je da uvek znamo da prostor nisu samo zidovi i nameštaj. Prostor je i energija, a ona nas dočekuje u domu i iz njega ispraća, pa je možda zbog toga važno da bude LJUBAV i da budu MIR i RADOST.

(Promo - tekst / Foto:Promo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track