Najnovije vesti

U PETAK U PONOĆ ISTIČE ROK: Evo ko je do sada predao izborne liste i ko se još čeka
Foto: Shutterstock

NOVI SAZIV SKUPŠTINE DO 25. JULA

U PETAK U PONOĆ ISTIČE ROK: Evo ko je do sada predao izborne liste i ko se još čeka

Izbori 2020

Rok za predaju izbornih lista Republičkoj izbornoj komisiji ističe sutra u ponoć, a do sada je predato 15, a proglašeno 13 lista za izbore koji se održavaju 21. juna.

Pokret slobodnih građana (PSG) predao je listu danas.

Grupa građana "1 od 5 miliona" predala je sinoć izbornu listu, ali im je Republička izborna komisija dala rok od 48 sati da isprave nedostatke u pogledu pravno valjanih potpisa građana. Nova stranka Zorana Živkovića, koja je u koaliciji sa Zelenom strankom najavila je da će listu predati sutra u podne.

Očekuje se da listu sutra preda i LDP Čedomira Jovanovića.

Kako je Tanjugu rečeno u LDP-u, potpisi se skupljaju, lista je sastavljena i najverovatnije će biti predata u petak popodne.

Listu su do sada predali SNS, SPS, SRS, Savez vojvođanskih Mađara, Aleksandar Šapić (SPAS), POKS, Ujedinjena demokratska Srbija, Stranka slobode i pomirenja Muamera Zukorlića, Metla 2020, Milan Stamatović (Zdrava Srbija), SDA Sulejmana Ugljanina, Srpska stranka Zavetnici i Narodni blok, a te liste je RIK i proglasio.

Inače, juče je istekao i mandat aktuelnom sazivu Skupštine Srbije, jer su mandati poslanika potvrđeni 3. juna 2016. godine.

Novi saziv parlamenta Srbija bi trebalo da dobije do 25. jula, odnosno 30 dana od proglašenja konačnih rezultata izbora, zakazanih za 21. juni, a imajući u vidu da RIK ima 96 sati da proglasi njihove konačne rezultate.

Dakle, konačni rezultati izbora trebalo bi, ukoliko ne bude nekih značajnijih nepravilnosti, da se potvrde do 25. juna, a onda bi sednica skupštine trebalo da se održi u roku od 30 dana.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...