ZATVORENA BIRALIŠTA! Glasanje je završeno, iščekuju se preliminarni rezultati (KURIR TV)
Foto: Kurir

izbori 2020.

ZATVORENA BIRALIŠTA! Glasanje je završeno, iščekuju se preliminarni rezultati (KURIR TV)

Izbori 2020 -

U Srbiji su danas održani redovni parlamentarni, pokrajinski i lokalni izbori,a Republička izborna komisija utvrdila je konačan broj od 6.584.376 birača.

foto: Zorana Jevtić

20.00 - ZATVORENA BIRAČKA MESTA!

Biračka mesta su zatvorena! Glasači su se opredeljivali između ukupno 21 stranke, koalicije ili liste, kojima je za ulazak u parlament potrebno da pređu cenzus od tri odsto.

19.35 - CESID: Izlaznost do 19 sati 44,9 odsto

Centar za slobodne izbore i demokratiju (CeSID) saopštio je da je, na osnovu do sada pristiglih podataka, izlaznost na izborima do 19 sati bila 44,9 odsto. Ivo Čolović iz CeSID-a je, na poslednjoj pres konferenciji te organizacije, rekao da je to nešto manja izlaznost u odnosu na prethodni period.

19.33 - Glasao, pa preminuo

U blizini biračkog mesta u selu Pajazitovo kod Kragujevca, nešto iza podneva preminuo je D. P. (1940) iz tog sela. Prema informaciji iz Gradske izborne komisije, 80-ogodišnjak je preminuo nakon što je glasao.

19.21 - IPSOS: Do 19.00 glasalo 45,5 odsto birača

IPSOS prenosi da je do 19.00, sat vremena pre zatvaranja biračkih mesta, građansku dužnost izvršilo 45,5 odsto glasača.

19.16 - U 19 sati manja izlaznost nego 2017. za 5,1 odsto

Iz Centra za slobodne izbore i demokratiju (CESID) objavili su podatak da je do 19 sati na birališta izašlo 45 odsto glasača, a da je u istom terminu (19.00) na izborima 2017. zabeleženo 50,1 odsto.

foto: Kurir

19.09 - OEBS: Na KiM do 18.00 glasalo 53,51 odsto birača

Svoje biračko pravo na izborima za parlament Srbije, na KiM je do 18 sati iskoristilo 51.011 osoba, što je 53,51 odsto od ukupnog broja upisanih birača, saopšteno je iz OEBS. Od ranih jutarnjih sati na biralištima je bio veliki broj ljudi koji su iskoristili pravo glasa, a šef posmatračke misije OEBS Jan Bratu, koji je tokom dana obišao biračke centre u Severnoj Mitrovici i Gračanici, rekao je da glasanje protiče bez većih problema, prenosi Kosovo onlajn.

19.08 - RIK: Do 18 sati izlaznost 40,82 odsto, bez KiM

Prema podacima Republičke izborne komsije (RIK), do 18.00 na birališta širom Srbije izašlo je 40,82 odsto birača. U ovaj podatak nisu uračunati glasači na Kosovu i Metohiji.

18.59 - Dragana Katić ispoštovala sve mere prilikom glasanja

Dragana Katić obavila je svoju građansku dužnost oko 15 časova i glasala u opštini Palilula. Voditeljku je ekipa Kurira uhvatila u trenutku kada je izlazila sa svog biračkog mesta.

foto: Kurir

18.47 - Predsednik Aleksandar Vučić stigao u štab SNS

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je u štab SNS, gde će sačekati izborne rezultate.

foto: Zorana Jevtić
foto: Zorana Jevtić

18.30 - IPSOS: Do 18.00 izašlo 41,1 odsto birača

Prema podacima IPSOS-a, na parlamentarne izbore do 18.00 izašlo je 41,1 odsto birača. Još uvek nema potvrde da li se radi o uzorku na teritorije cele Srbije ili samo na teritoriji centralne Srbije.

18.24 - Presek u 17 sati: Za 3,5 odsto manja izlaznost nego 2017.

Izvršna direktora Centra za slobodne izbore i demokratiju Emilija Orestivojević kazala je da je na današnjim izborima u Srbiji do 17 sati na birališta izašlo 37,2 odsto upisanih birača. Prema njenim rečima odziv glasača je u odnosu na poslednje izbore, 2017. godine, manji za 3,5 odsto.

foto: Printscreen Ipsos
foto: Printscreen Ipsos

18.05 - Incident na Voždovcu

Svim članovima biračkog odbora i prisutnim posmatračima na biračkom mestu 40 na Voždovcu izgrebani su parkirani automobili, objavio je Cesid na Tviteru.

17.30 - RIK: Do 16.00 glasalo 33,42 odsto birača

Na parlamentarnim izborima u Srbiji na teritoriji bez Kosova i Metohiji do 16.00 sati glasalo je 33,42 odsto upisanih birača, saopštila je Republička izborna komisija na današnjoj četvrtoj redovnoj konferenciji za novinare. Direktor Republičkog zavoda za statistiku Miladin Kovačević dodao je da, prema procenama, kada se uključe i biračka mesta na KIM na glasanje je izašlo ukupno oko 35 odsto.

17.08 - IPSOS i CESID: Izlaznost do sada 36,9 odsto

Prema podacima IPSOS Srbija i CESID pristiglih sa biračkih mesta izlaznost na izborima u Srbiji do sada je 36,9 odsto.

foto: Printscreen

16.47 - Do podneva glasalo više od 70 odsto zatvorenika

U ukupno 29 zatvora u Srbiji do podneva je glasalo 70,11 odsto lišenih slobode - pritvorenika i osuđenika. Od ukupnog broja pritvorenika i osuđenika u Srbiji, u birački spisak je upisano 8.646 njih koji imaju biračko pravo.

16.27 - Tasovac glasao na Paliluli

Ivan Tasovac, direktor Beogradske filharmonije i bivši ministar kulture, glasao je danas na biračkom mestu na Paliluli. Tasovac je u Tehničkoj školi zaokružio brojeve na oba glasačka listića.

16.25 - Nada Topčagić: Sve se odlaže zbog glasanja! Evo kome sam dala glas

"Sve se odlaže zbog glasanja, otkako sam počela da imam pravo glasa. Tako je i danas, tu smo moja porodica i ja. Toliko posla sam uradila, dolaze mi deca, unučad i snaja sa Pala. Pravila sam hranu i nosila deci ručak", rekla je Nada Topčagić, pa priznala da je glasala za Aleksandra Vučića.

16.13 - Goca Božinovska otkrila za kogaće glasati

"Naravno da ću glasati, danas oko pet idem, do sada nisam, ali ove godine ću glasati, jer kada vidim da je nešto dobro ja želim da dam svoju podršku. Neću baš da kažem za koga ću glasati, ali evo kažem daću glas onima koji su i do sada bili najbolji, a najbolji će pobediti", rekla je Goca Božinovska.

16.08 - Aca Lukas glasao, pa dao HIT izjavu!

Poznati pevač Aleksandar Vuksanović, alijas Aca Lukas, obavio je danas svoju građansku dužnost. Aca Lukas je u popodnevnim satima stigao do glasačkog mesta na Voždovcu, u Višoj elektrotehničkoj školi, i zaokružio svoje favorite na glasačkim listićima, a onda je dao HIT IZJAVU!

15.41 - Na KiM do 14.00 glasao 33.061 birač

Prema podacima OEBS-a na Kosovu i Metohiji je do 14 sati glasao 33.061 birač, odnosno 33,63 odsto, prenosi Koha. Kako navodi Kosovo onlajn izlaznost je jako velika od ranih jutarnjih sati. Šef OEBS-a na Kosovu Jan Bratu izjavio je ranije danas da izborni proces teče dobro i da se poštuju pravila zaštite protiv virusa Covid-19. Na KiM se glasa na 140 biračkih mesta, a pravo glasa ima oko 100.000 birača.

15.07 - Izlaznost u Autonomnoj pokrajini Vojvodina do 14 časova iznosi 27,73 odsto, saopštila je Pokrajinska izborna komisija.To je gotovo isto kao izlaznost za celu Srbiju, uključujući KiM.

14.50 - Stefanović glasao na Bežanijskoj kosi

Ministar unutrašnjih poslova i član Predsedništva Srpske napredne stranke Nebojša Stefanović glasao je danas oko 13.15 časova.

14.06- IPSOS I CESID: Izlaznost do sada je 25,9 odsto

Prema podacima IPSOS Srbija i CESID pristiglih sa biračkih mesta izlaznost na izborima u Srbiji do sada je 25,9 odsto.

13.56 - Bogoljub Karić glasao sa suprugom Milankom

Predsednik Pokreta Snaga Srbije - BK Bogoljub Karić glasao je danas u 11.00 sati na biračkom mestu 28 Mesna zajednica "4. jul" u beogradskoj opštini Savski venac. Sa njim su na biralište izašle supruga Milanka Karić i jedan od šest kandidata za narodne poslanike iz redova PSS - BK Olivera Nedeljković. Došli su sa zaštitnim maskama i rukavicama na kojima je na ruskom pisalo "Ja sam odgovoran za sebe i za tebe takođe".

foto: TANJUG/ BK TV

13.37 - Birači se potukli na Novom Beogradu

Policijskoj stanici Novi Beograd je od strane predsednika biračkog odbora, na izbornom mestu broj 23 u Bulevaru umetnosti, prijavljena tuča dvojice birača neposredno ispred ulaza na glasačko mesto. Policija je odmah izašla na mesto događaja i zatekla P. K. (1941) i N. I. (1985). Tom prilikom P. K. je izjavio da ga je N. I. udario zatvorenom šakom u predelu glave, dok je N. I. rekao da je do sukoba došlo nakon što su njegovu suprugu, koja je trudna, pustili da uđe preko reda, zbog čega je P. K. negodovao i psovao. Prema navodima N. I. on je upitao P. K. u čemu je problem, nakon čega ga je P. K. udario pesnicom u glavu, a on mu je potom uzvratio. Navedena lica nisu zahtevala lekarsku pomoć i privedeni su u Policijsku stanicu Novi Beograd.

13.35 - IPSOS I CESID: Do 13 časova je 23,4 odsto

Prema podacima IPSOS Srbija i CESID pristiglih sa biračkih mesta izlaznost na izborima u Srbiji do 13 časova je 23,4 odsto.

13.15- Đurišić (UDS) glasao na Vračaru

Marko Đurišić, prvi na izbornoj listi Ujedinjene demokratske Srbije glasao je danas oko 12.00 sati na svom biračkom mestu na Vračaru. Đurišić je svoje pravo glasa iskoristio na biračkom mestu 29 u Osnovnoj školi "Jovan Miodragović".

foto: Tanjug/Rade Prelić

12.50 - Ugljanin glasao u Pazaru

Predsednik Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka Sulejman Ugljanin glasao je u jutarnjim časovima, na biračkom mestu u osnovnoj školi "Desanka Maksimović" u Novom Pazaru. Ugljanin je svoje glasačko pravo iskoristio u pratnji supruge i sina.

foto: Tanjug/Irfan Ličina

12.43 - Trifunović glasao na Savskom vencu

Predsednik Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović glasao je u podne na biračkom mestu u Ugostiteljskoj školi u Jug Bogdanovoj ulici na Savskom vencu. Trifunović je na glasanje došao sam.

foto: AP Photo/Marko Drobnjakovic

12.33 - Muamer Zukorlić glasao u Pazaru

Na biračkom mestu 76 OŠ "Jovan Jovanović Zmaj" u Novom Pazaru glasao je Muamer Zukorlić bivši muftija Islamske Zajednice u Srbiji i nosilac liste stranke pravde i pomirenja "samo pravo" u društvu ćerke i supruge.

foto: TANJUG/ IRFAN LICINA

12.19 - Vučić glasao na Novom Beogradu

Predsednik Srbije Aleksandar VučIć i lider istoimene liste "Za našu decu" glasao je oko 12.20 na biračkom mestu na Novom Beogradu u zgradi "Cepter internacional", gde je glasao i na prethodnim izborima.

12.01 - Radojičić glasao jutros na Vračaru

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić glasao je jutros na Vračaru. Radojičić je glasao na biračkom mestu u Muzičkoj školi "Mokranjac" u opštini Vračar.

11.49 - Milica Zavetnica glasala na Voždovcu

Nosilac izborne liste Srpske stranke Zavetnici Milica Đurđević Stamenkovski glasala je jutros oko 10 časova na biračkom mestu u naselju Šumice, u opštini Voždovac.

foto: Privatna Arhiva

11.45 - Šapić glasao na Novom Beogradu

Predsednik Srpskog patriotskog saveza (SPAS) i nosilac izborne liste "Pobeda za Srbiju" Aleksandar Šapić, danas je u 9 časova glasao na biračkom mestu u O.Š. "Ivan Gundulić" na Novom Beogradu.

foto: Privatna Arhiva

11.41 - Zoran Živković glasao na Vračaru

Predsednik Nove stranke i kandidat koalicije "Nek maske padnu" Zelena stranka - Nova stranka, Zoran Živković glasao je danas oko 11 časova na biračkom mestu 59, na Stomatološkom fakultetu na opštini Vračar.

foto: TANJUG / TARA RADOVANOVIC

11.38 - Čanak s maskom došao na glasanje

Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak obavio je svoju građansku dužnost i glasao.

foto: Kurir

11. 36 - Maja Gojković glasala u Novom Sadu

Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković glasala je na biračkom mestu broj 180, AD Železnice Srbije, u ulici Vase Stajića br. 2, u 9:45 časova.

foto: TANJUG/ JAROSLAV PAP

11.34- Glasao Ljajić

Potpredsednik Vlade Srbije Rasim Ljajic glasao je danas u Novom Pazaru.

foto: TANJUG/ IRFAN LICINA

11. 32 - Mirović glasao u Sremskoj Kamenici

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirovic glasao ja biračkom mestu broj 152, u ulici dr Ketrin Mekfeil u Sremskoj Kamenici oko 10 sati.

foto: TANJUG/ ANDREJ PAP

11.30 - Irena Vujović glasala

Članica Predsedništva SNS Irena Vujović glasala je jutros na biračkom mestu broj 33 u Školi za dizajn.

foto: Kurir

11.21- IPSOS: Izlaznost do 11 sati 13,7 odsto

Prema podacima IPSOS Srbija pristiglih sa biračkih mesta izlaznost na izborima u Srbiji do 11 časova je 13,7 odsto. Do sada nisu zabeležene veće nepravilnosti na izbornim mestima.

foto: Kurir

11.17 - RIK: Izlaznost do 10 časova 9,3 odsto birača

Prema podacima RIK na osnovu podataka pristiglih sa biračkih mesta izlaznost na izborima u Srbiji do 10 časova je 9,3 odsto birača. Kako ističu u RIK, izbori protiču u najboljem redu i poštuju se sve preporuke.

10.51 - Šešelj glasao s porodicom u Batajnici

Predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj glasao je danas u 10 sati na biračkom mestu 96 u Osnovnoj školi "Svetislav Golubović Mitraljeta" u Batajnici. Šešelj je na glasanje došao sa suprugom Jadrankom i sinovima Mihailom i Vladimirom.

foto: Tanjug / Tanja Valić

10. 46 - Selaković glasao u pratnji supruge

Generalni sekretar predsednika Republike Nikola Selaković, glasao je danas u prepodnevnim časovima na biračkom mestu u osnovnoj školi "Jovan Miodragović" na Vračaru. Selaković je pozvao građane Srbije da glasaju i naveo da očekuje da ovi izbori budu ono što oni i jesu - praznik demokratije. Selaković je na glasanje došao u pratnji supruge.

foto: Tanjug / Sava Radovanović

10.34 - Palma s porodicom izašao na glasanje

Predsednik Jedinstvene Srbije, narodni poslanik i predsednik Skupštine grada Jagodine, Dragan Marković Palma glasao je jutros u 09:00 u Končarevu kraj Jagodine. Marković je na biračko mesto došao sa suprugom, sinovima, snajama i majkom.

10.33 - Vulin sa suprugom i sinovima glasao na Vidikovcu

Ministar odbrane i predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin glasao je danas u 9 časova na biračkom mestu 43 u Osnovnoj školi "Branko Ćopić" na Vidikovcu. Vulin je na biračko mesto došao u pratnji supruge i dvojice sinova.

10.32 - Glasala ministarka Nela Kuburović Kisić

Ministarka pravde Nela Kuburović Kisić glasala je danas u 9.30 sati na svom biračkom mestu na Vračaru. Kuburović Kisić, koja je i članica Predsedništva SNS, građansku dužnost obavila je na biračkom mestu u Osnovnoj školi "Kralj Petar II Karađorđević".

foto: Tanjug / Ministarstvo pravde Srbije

10.21 - CeSID: Izlaznost do 9 sati 5,2 odsto

Centar za slobodne izbore i demokratiju (CeSID) saopštio je da je, na osnovu do sada pristiglih podataka, izlaznost do 9 sati 5,2 odsto birača.

10.14 - Mihajlovićeva na glasanje došla sa partnerom

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Zorana Mihajlović glasala je jutros oko 10 sati na biračkom mestu 35 na Dedinju. Mihajlovićeva je na glasanje došla sa partnerom.

10.08 - Izlaznost do 9 sati 5,2 odsto

Prema podacima IPSOS Srbija na osnovu podataka pristiglih sa biračkih mesta izlaznost na izborima u Srbiji do 9 časova je 5,2 odsto. Do sada nisu zabeležene veće nepravilnosti na izbornim mestima.

9.53 - Ružić glasao na Čukarici

Ministar državne uprave i lokalne samouprave i potpredsednik Socijalističke partije Srbije Branko Ružić, glasao je danas oko 9.30 časova na biračkom mestu broj 3 na Šumarskom fakultetu na Čukarici. Ružić je na glasanje došao sa suprugom i sinom.

9.52 - Gradonačelnik Novog Sada glasao sa suprugom

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević je obavio svoju građansku dužnost i glasao. On je na glasanje došao sa suprugom.

9.43 - CPI: Izlaznost do 9 sati 5,3 odsto

Centar za praćenje izbora (CPI) saopštio je da je, na osnovu podataka pristiglih sa biračkih mesta na kojima se nalaze njihovi posmatrači, izlaznost do 9 sati 5,3 odsto. Kako je navedeno, do 9 sati nisu zabeležene veće nepravilnosti koje bi mogle da utiču na regularnost izbornog procesa.

9.38 - Dačić na glasanje došao sa suprugom i sinom

Potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, glasao je danas oko devet časova na biračkom mestu 35 na Dedinju. Lider socijalista je na glasanje došao sa suprugom i sinom.

foto: Bojana Kontić

9.29 - Premijerka Brnabić glasala, na biračko mesto došla s maskom na licu

Premijerka Srbije Ana Brnabić obavila je danas svoju građansku dužnost i glasala na svom biračkom mestu, u Školi za dizajn na Dedinju.

Premijerka je, u skladu sa okolinostima u vezi sa korona, pod kojima se ovi izbori održavaju, na biračkom mesto ušao sa zaštitnom maskom.

9.21- Čedomir Jovanović došao na glasanje u pratnji obezbeđenja

Predsednik Liberalno-demokratske partije (LDP) i prvi na listi Koalicija za mir - Čedomir Jovanović glasao je jutros oko 8.30 sati na biračkom mestu CMZ "Ušće" u opštini Novi Beograd. Jovanović je na glasačko mesto došao u pratnji obezbeđenja.

foto: Tanjug Tanja Valič

9.05- Čelnici Srpske liste glasali u Severnoj Mitrovici

Jutros u 07:00 sati otovrena su biračka mesta na izborima za skupštinu Srbije i u Severnoj Mitrovici, a od otvaranja zabeležen je veoma veliki odziv građana. Oko 8 časova glasali su predsednik Srpske liste Goran Rakić, v. d. gradinačelnika Severne Mitrovice Aleksandar Spirić, potpredsednik Srpske liste Igor Simić i kandidati za narodne poslanike u Skupštini Srbije sa Kosova.

8.50 - Glasao ministar Šarčević

Ministar prosvete Mladen Šarčević glasao je u društvu supruge.

8.46 - Epidemiolog Darija Kisić Tepavčević glasala

Zamenica direktora Instituta Srbije za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović Batut" Darija Kisić Tepavčević obavila je svoju građansku dužnost i glasala.

foto: Kurir

8.30 Predsednik PUPS-a i ministar u Vladi Srbije, Milan Krkobabić, glasao je u 8.30 časova na biračkom mestu broj 81 u Domu zdravlja u Nehruovoj 53, na Novom Beogradu.

foto: PUPS

8.30 - Siniša Mali glasao na Zvezdari

Ministar finansija Srbije Siniša Mali obavio je svoju građansku dužnost i glasao jutros u na biračkom mestu Viša poslovna škola na Zvezdari. U skladu sa okolinostima u vezi sa korona, pod kojima se ovi izbori održavaju, ministar je na biračkom mesto ušao sa zaštitnom maskom i rukavicama.

8.35 - Glasanje na KiM počelo na vreme i u skladu s preporukama

Sva biračka mesta u centralnoj Srbiji, na Kosovu i Metohiji i u dijaspori otvorena su na vreme i preduzete su sve mere zaštite u skladu sa preporukama Kriznog štaba, izjavio je jutros predsednik Republičke izborne komisije (RIK) Vladimir Dimitrijević. Dimitrijević je za RTS kazao da se u centralnoj Srbiji glasa na 8.385 biračkih mesta, na Kosovu i Metohiji na 140. On je najavio da će Republička izborna komisija prvu konferenciju za novinare održati u 11 sati.

8.05 - Vesić glasao na Vračaru u društvu supruge

Član Predsedništva Srpske napredne stranke Goran Vesić glasao je jutros oko 7.30 sati u Trećoj beogradskoj gimnaziji, na biračkom mestu broj 5. Vesić je na glasanje došao u društvu supruge.

foto: Tanjug Sava Radovanović

8.04- Đurić glasao na Vračaru

Direktor Kancelarije za KiM i potpredsednik Srpske napredne stranke Marko Đurić glasao je jutros u 7 sati u Mesnoj zajednici Cvetni trg na Vračaru. On je prvi predao svoj glas, a na biračko mesto došao je u društvu ćerke.

foto: Tanjug Sava Radovanović

8.03 - Predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković glasao je i pozvao građane da izađu na današnje izbore.

7.47 - Nedimović obavio svoju građansku dužnost u Sremskoj Mitrovici

Branislav Nedimović, ministar poljoprivrede i prvi na listi "Aleksandar Vučić - za našu decu", obavio je svoju građansku dužnost i glasao na današnjim izborima. On je glasao na izbornom mestu u Sremskoj Mitrovici.

7.26- Kada se očekuju prvi rezultati

Prvi preliminarni rezultati očekuju se jedan sat posle zatvaranja birališta, a RIK ima rok od 96 sati od zatvaranja birališta da proglasi konačne rezultate, ukoliko ne bude većih nepravilnosti. Svako ko se nalazi u biračkom spisku ima pravo da glasa bez obzira na to da li je dobio poziv ili ne. Na glasanje se mora poneti lična karta, pasoš ili vozažka dozvola.

1 / 37 Foto: Zorana Jevtić

7.15 - Gde se ne bira lokalna vlast

Građani će birati i lokalnu vlast u svim opštinama osim u Gradu Beogradu, Boru, Zaječaru, Kosjeriću, Majdanpeku, Lučanima, Aranđelovcu, Negotinu, Mionici, Medveđi, Preševu, Kuli, Kladovu, Doljevcu, Smederevskoj Palanci i Sevojnu, u kojima su se lokalni izbori održali posle 2016. godine.

7.00 - Otvorena biračka mesta širom Srbije

Građani će svoje biračko pravo moći da iskoriste na 8.385 biračkih mesta. Izbore će pratiti 3.341 domaći i 111 stranih posmatrača.

6.50 - Evo šta prvo morate da uradite da biste glasali

Standardna procedura glasanja na biračkim mestima uključuje proveru UV lampom, da li je birač glasao na biračkom mestu, kao i utvrđivanje indentiteta birača. Pošto se proveri da li je birač upisan u birački spisak, sledi uručivanje glasačkog listića i obeležavanje birača sprejem. Potom, odlazak iza paravana i glasanje.

foto: Dado Đilas

Za koga možete glasati

Prva na glasačkom listiću je lista "Aleksandar Vučić - Za našu decu", pod rednim brojem dva je "Ivica Dačić - SPS - JS - Dragan Marković Palma", a zatim slede, "Dr Vojislav Šešelj - Srpska radikalna stranka", "Savez vojvođanskih Mađara - Ištvan Pastor", "Aleksandar Šapić - Pobeda za Srbiju". Za njima će pred biračima biti liste "Za Kraljevinu Srbiju - Žika Gojković", "Ujedinjena demokratska Srbija", "Akademik Muamer Zukorlić - Samo pravo - Stranka pravde i pomirenja - Demokratska partija Makedonaca", "Metla 2020".

Deseti na glasačkom listiću naći će se "Milan Stamatović - Zdravo do pobede - Dragan Jovanović - Bolja Srbija - Zdrava Srbija", zatim sledi "SDA Sandžaka - dr Sulejman Ugljanin", "Milica Đurdević Stamenkovski - Srpska stranka Zavetnici". Slede liste "Narodni blok - Velimir Ilić - general Momir Stojanović", "Sergej Trifunović - Pokret slobodnih građana", "Suverenisti", "Albanska demokratska alternativa - Ujedinjena dolina", "Grupa građana: 1 od 5 miliona", "Nek maske padnu - Zelena stranka - Nova stranka", "Čedomir Jovanović - Koalicija za mir", "Ruska stranka - Slobodan Nikolić" i "Pokret Levijatan - Živim za Srbiju".

Među njima nisu stranke opozicije, koje su se odlučile za bojkot.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track