KRIVIČNE PRIJAVE PROTIV ODGOVORNIH: Marušić najavio reakciju na Novom Beogradu! Ni posle 4 dana od izbora nema rezultata
Foto: Zorana Jevtić

PREKO USTAVNOG SUDA

KRIVIČNE PRIJAVE PROTIV ODGOVORNIH: Marušić najavio reakciju na Novom Beogradu! Ni posle 4 dana od izbora nema rezultata

Izbori 2020 -

Predsednik opštinskog odbora SNS Novi Beograd Stevo Marušić najavio je da će taj odbor podneti krivične prijave protiv odgovornih lica u Opštini Novi Beograd, jer ni četiri dana nakon završenih izbora za opštinsku upravu ne mogu da dobiju tačne rezultate glasanja, a Opštinska izborna komisija odbija da se izvrši provera potpisanih zapisnika sa biračkih mesta.

"Nama nije ostavljena druga mogućnost nego da izbornu volju građana sprovedemo kroz postupak Upravnog suda, gde ćemo zatražiti proveru potpisanih zapisnika i to sa svih onih biračkih mesta gde se izveštaj OIK-a ne poklapa tim zapisnicima", naveo je Marušić u saopštenju.

On podseća da je Opštinski odbor SNS uložio prigovor na izveštaj Opštinske izborne komisije po kome je SPAS dobio jedan mandat više od SNS i time sebe proglasio za pobednika opštinskih izbora.

Marušić navodi da je lista "Aleksandar Vučić - Za našu decu" pobedila na izborima za Skupštinu opštine Novi Beograd i da je dobila podršku 32.339 birača, odnosno 42,98 odsto izašlih i osvojila 23 mandata za odbornike budućeg saziva SO Novi Beograd.

"S obzirom na uložene prigovore Opštinskoj izbornoj komisiji SO Novi Beograd, ni danas 25. juna, nismo dobili zvaničan odgovor, iako smatramo da je zakonski rok istekao. Danas nam je uručen samo zvanični statistički izveštaj OIK-a sa rezultatima sa 142 biračka mesta na Novom Beogradu, koji još uvek nisu overeni niti potpisani", navodi Marušić.

On naglašava i da se prikazani podaci ne slažu sa rezultatima potpisanih zapisnika sa biračkih mesta i tvrdi da je u pitanju krađa glasova.

"Borićemo se do ostvarenja pune pobede", poručio je Marušić.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track