KOALICIJA NADA: Članstvo u EU nije moguće dok je uslov priznanje takozvanog Kosova!
Foto: Info služba NADA

izbori 2023.

KOALICIJA NADA: Članstvo u EU nije moguće dok je uslov priznanje takozvanog Kosova!

Izbori 2024 -

Srpska koalicija NADA saopštila je danas da se zalaže za proširenje saradnje sa Evropskom unijom, ali da nije za članstvo u EU ako je uslov priznanje nezavisnosti tzv. Kosova, prenosi Beta.

Jedan od lidera koalicije i predsednik Nove DSS Miloš Jovanović rekao je da se zalaže za najbolju moguću saradnju sa EU jer ona predstavlja važnog partnera za Srbiju te da treba produbiti trgovinske, ekonomske, kulturne, akademske i sve druge veze sa Evropskom unijom.

- Pitanje članstva Srbije se, međutim danas ne može postaviti kako zbog uslova koji je postavljen Srbiji da prizna secesiju svoje južne pokrajine Kosova i Metohije, što je za nas naravno neprihvatljivo, tako i zbog činjenice da se sama Evropska unija neće širiti u dogledno vreme - izjavio je Jovanović.

Drugi lider koalicije NADA i predsednik POKS-a Vojislav Mihailović naveo je da u smislu organizacije države, Srbija itekako ima šta da preslika sa Zapada, ali ne i u vrednodnosnom smislu, jer Srbi, kako je naveo, "imaju tradiciju i porodicu koju žele da neguju", navedeno je u saopštenju.

Kurir.rs/Beta

Bonus video:

01:53

Koalicija NADA izlazi na predstojeće izbore: Otvoreni smo za sve nacionalne i demokratske snage, ali ne i za restove bivšeg režima

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track