NOĆAS U PONOĆ ISTEKAO ROK ZA PREDAJU IZBORNIH LISTA: RIK proglasio trinaest
Foto: ATA images

izbori 2023

NOĆAS U PONOĆ ISTEKAO ROK ZA PREDAJU IZBORNIH LISTA: RIK proglasio trinaest

Izbori 2024 -

BEOGRAD - U ponoć je istekao rok za predaju izbornih lista, a 1. decembar je krajnji rok za utvrđivanje zbirne liste za izbore 17. decembra. Do sada je za parlamentarne izbore proglašeno 13 lista, prenosi RTS.

RIK je naložio nekim listama, među kojima i izbornoj listi "Čedomir Jovanović - Mora drugačije", da u roku od 48 sati otklone nedostatke koji su smetnja za njihovo proglašenje, odnosno nedostajući broj potpisa podrške birača.

Takođe, RIK je naložio i koaliciji "Dosta!Evropski put" i izbornoj listi "Ruska stranka-Slobodan Nikolić" da u istom roku otklone nedostatke zbog kojih nije bilo moguće njihovo proglašenje, kao i izbornoj listi “Srbija na Zapadu da se struka pita”. Peta lista koja treba da otkloni nedostatke jeste lista ”Albanska demokratska alternative - ujedinjena dolina”, tako što će u tom roku dostaviti još 739 pravno valjanih potpisa.

U slučaju da u predviđenom roku navedene liste ne otklone nedostatke, neće biti proglašene.

Proglašenje čeka i lista “Mi Glas iz naroda, prof. dr Branimir Nestorović”, kao i Koalicija Ruski manjinski savez čiji je nosilac Pavle Bihali, a listu, prema njegovim rečima, čine Srpsko-ruska partija Vukovi i Srpsko-grčki pokret.

Za parlamentarne izbore proglašene su liste: Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane, Ivica Dačić-premijer Srbije, Dr Vojislav Šešelj - Srspka radikalna stranka, Milica Đurđević Stamenkovski - Boško Obradović - Nacionalno okupljanje - Državotvorna snaga, Dr Miloš Jovanović - Nada za Srbiju - Srpska koalicija NADA, Savez vojvođanskih Mađara - za našeg predsednika, za našu zajednicu, za budućnost, Srbija protiv nasilja - Miroslav Miki Aleksić - Marinika Tepić, Usame Zukorlić - Ujedinjeni za pravdu - Stranka pravde i pomirenja - Bošnjaci Sandžaka, Tomislav Žigmanov - Demokratski savez Hrvata u Vojvodini, SDA Sandžaka - Dr Sulejman Ugljanin, Zajedno za budućnost i razvoj - Koalicija za mir i toleranciju, izborna lista Narodna stranka - Siguran izbor, ozbiljni ljudi, Vuk Jeremić, Dr Sanda Rašković Ivić, Siniša Kovačević, Vladimir Gajić, Marina Lipovac Tanasković, Dobro jutro Srbijo - Saša Radulović - Boris Tadić SDS - Ana Pejić (Otete bebe), Politička borba Albanaca se nastavja-Šaip Kamberi.

Kurir.rs/Kosovo Online/RTS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track