PRED LOZNIČANIMA PET LISTA: Na lokalu biraju odbornike za budući saziv gradskog parlamenta, kao i za tri opštine
Foto: Kurir/T.Ilić

PRED LOZNIČANIMA PET LISTA: Na lokalu biraju odbornike za budući saziv gradskog parlamenta, kao i za tri opštine

Izbori 2024 -

LOZNICA - Lozničani će na glasačkom listiću za predstojeće lokalne izbore, kako danas stoje stvari, pred sobom na glasačkom listiću imati pet lista među kojima će birati odbornike za budući saziv lokalnog parlamenta.

Prvi je već 2. novembra u Loznici listu za lokalne izbore predao Gradski odbor Srpske napredne stranke (SNS), a za njima ostali koji su nešto duže sakupljali potpise.

Nosilac liste ‘’Aleksandar Vučić - Loznica ne sme da stane’’, na kojoj je SNS sa koalicionim partnerima, Socijaldemokratska partija Srbije, Pokret socijalista, Srpska narodna partija, Srpska radikalna stranka i PUPS, je Vidoje Petrović, predsednik Gradskog odbora SNS i dosadašnji gradonačelnik. Drugi je listu predao Gradski odbor Socijalističke partije Srbije, a prvi na listi ‘’Ivica Dačić – premijer Srbije“ je predsednik lozničkih socijalista Milutin Baštovanović.

Loznica
foto: Kurir/T.Ilić

Pod brojem tri na glasačkom listiću Lozničani će imati Grupu građana (GG) ‘’Smelo za bolju Loznicu – Dragan Pajić“ koja ima 42 kandidata za odbornike, a njen nosilac je diplomirani inženjer poljoprivrede, Dragan Pajić, dok je ‘’Nada za Loznicu–Nećemo rudnik-Nacionalno okupljanje (Srpski pokret Dveri-Novi DSS-POKS)-Slaviša Miletić’’ četvrta lista za predstojeće lokalne izbore.

Nosilac liste je Slaviša Miletić, preduzetnik, a na njoj su 23 kandidata za odbornike, od koji su deset žene. Dveri imaju 12, NDSS devet, a POKS dva predstavnika. Poslednja, peta lista ‘’Srbija protiv nasilja-mr Dajana Đedović’’ (Stranka slobode i pravde, Demokratska stranka, Građanska demokratska stranka, Narodni pokret Srbije) proglašena je 21. novembra, nosilac liste je Dajana Đedović, magistar menadžmenta u kulturi, a na njoj se nalaze 24 žene.

Loznica
foto: Kurir/T.Ilić

Po 18 kandidata imaju SSP i DS, 15 NPS, a osam GDP. Pune liste sa po 59 kandidata imaju SNS i SPS i ‘’Srbija protiv nasilja-mr Dajana Đedović’’. Na prošlim lokalnim izborima u Loznici se glasalo za osam listi, a ubedljivo su pobedili naprednjaci. Po pet lista biće pred biračima u susednom Krupnju i Ljuboviji. Rađevcima su na ‘’meniju’’ ‘’Aleksandar Vučić-Krupanj ne sme da stane’’, ‘’Ivica Dačić – premijer Srbije“, SRS–dr Vojislav Šešelj, koalicija ‘’Nada za Krupanj-POKS-DS-Za pravednu i slobodnu Rađevinu’’ i ‘’Ne damo Rađevinu –Štefika Dragoslav’’, i svi imaju po 35 imena, sem ’Nada za Krupanj (30), dok u Ljuboviju osim za liste SNS, SPS i SRS mogu glasati i za SDPS Goran Josipović Gigo i Zajedno za Ljuboviju–Rade Ignjatović, Milovan Kovačević, Nikola Radovanović, a sve imaju po 27 kandidata.

Najviše ‘’muke’’ imaće Malozvorničani koji treba da izaberu između osam lista. Osim SNS i SPS, mogu glasati za GG‘’Snaga naroda-dr Milan Lukić’’, ‘’Milica Đurđević Stamenkovski Srpska stranka zavetnici, dr Miloš Jovanović-Nada za Mali Zvornik-Srpska koalicija Nada-Nacionalno demokratska alternativa-Novi DSS-POKS-Vojislav Mihailović, GG ‘’Drina’’ Mali Zvornik i GG ‘’Izvorna socijalistička ideja’’ Mali Zvornik. Po 23 kandidata imaju naprednjaci, socijalisti, Zavetnici i koalicija Nada.

T.I.

Bonus video:

00:27

Ispred Gradske izborne komisije: SNS predaje izbornu listu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track