"KAMPANJA SE SA ULIČNIH PLAKATA PRESELILA NA DRUŠTVENE MREŽE" Janjić analizira: Na ovim izborima postoje dve političke opcije
Foto: Kurir televizija

kurir tv

"KAMPANJA SE SA ULIČNIH PLAKATA PRESELILA NA DRUŠTVENE MREŽE" Janjić analizira: Na ovim izborima postoje dve političke opcije

Izbori 2024 -

Još šest dana deli nas od 17. decembra, a stranke imaju još četiri dana za predizborne aktivnosti do početka izborne tišine.

Izborna tišina počinje u noći između četvrtka i petka i trajaće do zatvaranje izbornih mesta u nedelju. Međutim u eri društvenih mreža pitanje je da li će zaista biti te tišine u pravom smlslu.

O tome je, između ostalog, pričao gost jutarnjeg programa "Redakcija", odnosno Mihailo Janjić, iz Centra za nacionalnu politiku.

01:31

AKO GLASATE ZA OVU OPCIJU, SRBIJA SE VRAĆA U 2012. GODINU Janjić analizira političke opcije: Postoje OVE dve političke opcije!

- Mogli smo da primetimo na ulicama, da nije više zastupljen momenat lepljenja plakata, deljenja flajera, tako da se i kampanja menjala u korak sa vremenom kako bi bila pristupačnija građanima. Internet je nešto gde se definitivno vodi najveća predizborna kampanja, nešto što je usvojilo kako našu državu, tako i čitav svet. Samim tim, teško je da ćemo na društvenim mrežama imati momenat predizborne tišine, koja će svakako biti ispoštovana u vidu tradicionalnih medija - započeo je Janjić.

Potom je izneo svoju tvrdnju oko fokusa stranaka u ovih nekoliko dana.

- Smatram da su dosta toga već rekle, a nas očekuje 17. decembra praznik demokratije. Vidimo najave da neće priznati izborne rezultate, već napominju neke silne krađe. Jako je bitno da je pred birače i građane Srbije stavljene dve platforme i dva politička programa. Jedan koji zastupa aktuelna vlast, a drugi koji zastupaju svi ostali. Veoma je lako, veoma je vidljiva ta podeljenost. Ono što se nudi u prvom programu jeste kontinuitet politike ulaganja i razvoja Srbije. To se najbolje manifestuje kroz već ostvarene rezultate. Često vidimo tu paralelu od 2012. godine, a ta godina se spominje jer je ta druga opcija vodila Srbiju do te godine - rekao je Janjić, pa nastavio sa pojašnjenjem:

Izbori, glasanje, društvene mreže, glasačka kutija
foto: Beta/Miloš Miškov, Shutterstock

- Ukoliko građani izaberu tu opciju, što po istraživanjima nije realno, ali ako dođe do toga, Srbija će se vratiti u period pre 2012. godine. Prva opcija nudi ekonomski razvoj, stabilnost, mir, konkretno se govori o Kosovu i rešenjima, rezultati su vidljivi. Znate, nekada smo imali minimalnu zaradu 17.000 dinara, a sada je minimalna 41.000 dinara. Prosečna je tada bila 41.000, a sada je 86.000 dinara. Uvećane su penzije, predsednik je najavio da će 1.400 evra biti prosečna zarada u Srbiji. Jako je bitno da su se razvijali svi segmenti institucija u državi.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir.rs / L. Majer

Bonus video:

01:20

IMAMO SVOJA PRAVILA IGRE KOJA STRANCI TREBA DA POŠTUJU Gajić: Budu li objektivno, uveriće se da su naši izbori DEMOKRATSKI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track