DUGA CRNA KOSA, ZLATNI ŠAL! Evo ko je crnka koja je privukla pažnju u izbornoj noći! Mreže bruje o njoj (FOTO, VIDEO)
Foto: Instagram Printscreen

Daleko od toga da je nepoznata, naprotiv

DUGA CRNA KOSA, ZLATNI ŠAL! Evo ko je crnka koja je privukla pažnju u izbornoj noći! Mreže bruje o njoj (FOTO, VIDEO)

Izbori 2024 -

BEOGRAD - Jedna od tema o kojoj se sinoć naveliko pričalo po mrežama bila je i ona ko je dama sa zlatnim šalom koja je bila u prvim redovima na konferenciji liste Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane u izbornoj noći.

Daleko od toga da je lepa crnka nepoznata, naprotiv! Jedni je znaju likom, a drugi i po imenu i po čuvenju jer je reč o poznatoj umetnici, članici Narodnog pozorišta.

Ljubica Vraneš je solista Beogradske opere i diplomirala je na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu gde je i magistrirala, može se pročitati u njenoj zvaničnoj biografiji na stranici Narodnog pozorišta u Beogradu.

Inače, njeni nastupi prava su poslastica za ljubitelje opere.

Dobitnik je prve nagrade, kao i nagrade za najboljeg mecosoprana na takmičenju „Nikola Cvejić“ koju joj je dodelila prof.Biserka Cvejić. Takođe, osvojila je i prvu nagradu na međunarodnom takmičenju „Petar Konjović“.

Bila je član ansambla operskog studija Narodnog pozorišta koji je vodio prof.Nikola Kitanovski, a potom i u operskom studiju „Borislav Popović“, koji su vodili prof.Radmila Bakočević i maestro Dejan Savić.

Kad je reč o onima koji su manje ljubitelji opere, a više fanovi sedenja uz televizijski program, ni njima Ljubica nije nepoznato lice...

Ona se jesenas pojavila u TV emisiji "Nikad nije kasno" i to u ulozi člana žirija, uz Sašu Miloševića Mareta i Harisa Džinovića.

- Konačno da neko iz sveta opere bude u žiriju i baš se radujem što sam to ja- rekla je Ljubica ne skidajući osmeh sa lica - rekla je ona za Grand.

Nije krila uzbuđenje zbog žirijske stolice, a takođe je priznala da joj narodna muzika nije nepoznat teren:

- Ja sam zapravo odrasla uz narodnu muziku, ali eto moje školovanje je ipak bilo usmereno na klasičnu muziku, ali vrlo rado i danas pevam narodnu, naročito izvornu muziku - otkrila je ona za pomenuti portal.

Takođe, istakla je da se dve sezone bavila voditeljskim poslom na Radio-televiziji Vojvodine gde je zajedno sa kolegom pune dve godine vodila sjajan projekat koji je okupljao muzičare raznih žanrova.

Rok Karmen

Član je operskog ansambla Narodnog pozorišta u Beogradu. Nastupala na koncertima „Put ka Belkantu“ kao i mnogim koncertima u Beogradu i širom naše zemlje.

Ulogom Fenene u Verdijevoj operi „Nabucco“ debitovala je u Temišvarskoj operi u Rumuniji, nakon čega su joj se otvorila vrata i u drugim operskim kućama širom Rumunije.

Prvi put u istoriji izvedena je rok verzija Bizeove opere “Carmen” u gradu Krajova. Zatim, produkcija “Carmen” u Temišvaru, Bukureštu, produkcije Verdijevih opera “Otello”, “Don Carlo”, ”Rigoletto”, ”Cavalleria Rusticana”, ”Carmen”.

Ostvarila se u mnogobrojnim ulogama na sceni Narodnog pozorišta u Beogradu. Dobitnik je nagrade “Oskar Danon”.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track