Kuhinja koja budi emocije - jedna, jedina, nezamenljiva – UNA
Foto: Promo

Kuhinja koja budi emocije - jedna, jedina, nezamenljiva – UNA

Forma Ideale -

Uzimajući u obzir koliko vremena u toku dana provedemo u kuhinji obedujući ili pripremajući obroke za naše najdraže, slobodno možemo da kažemo da ova prostorija predstavlja srce našeg doma. Ako kuhinji dodamo i trpezariju, najbitnije nam je da ovakav ambijent bude, pre svega, funkcionalan, ali i da bude prijatan, topao i estetski uređen prema zahtevima savremenog načina života.

Kuhinjska kolekcija UNA omogućava laku transformaciju kroz razne stilove, pa ukoliko želite jednostavnost i svedenost, dostupni su vam elementi u dekoru bele i sive lak folije, sa horizontalnim aplikacijama koje doprinose eleganciji. Samo jedan od ova dva dekora čini više od 30 elemenata, a pomoću radne ploče po izboru i odgovarajućih ručica iz velike ponude, blistavi sjaj kuhinje, u kojoj ćete spremati najukusnije obroke, biće zagarantovan. Takođe, na raspolaganju su vam i sudopere i slavine, a široki asortiman podrazumeva da ćete sigurno pronaći nešto po svom ukusu.

Viseći delovi, koji unose estetsko osveženje u izgled kuhinje, mogu biti zatvoreni, poput kuhinjskog elementa UNA V80, zastakljeni, poput kuhinjskog elementa UNA V80 ST, ili poluzastakljeni, kao što je kuhinjski element UNA V80 H1V1ST. I među donjim i među gornjim kuhinjskim elementima ima onih koji su nestandardnih dimenzija, pa tako omogućavaju maksimalnu iskorišćenost prostora, a takav element kuhinje UNA je UNA D30, koji poseduje žičanu korpu, kao dodatno mesto za odlaganje. Tu su i elementi UNA D UG ili UNA V UG, koji se maksimalno prilagođavaju i koriste prostor i idelani su za prostrane, ugaone kuhinje.

Forma Ideale, kuhinja UNA
foto: Promo

Još jedno osveženje za kuhinjski ambijent jeste kuhinjski element UNA BD60 UF, za ugradni frižider u središnjem delu i dodatnim policama, koji će objediniti izgled vaše kuhinje i čime ćete izbeći bilo kakva vizuelna i estetska odstupanja.

Ambijent uz elemente kolekcije UNA može biti moderan, ali može i naginjati ka industrijskom stilu. U slučaju da je kuhinja spojena sa trpezarijom, beli frontovi kuhinjskih elemenata UNA mogu biti idealan kandidat za moderan izgled trpezarije. Ovakvom stilu doprineće i beli zidovi, a poželjno je da podne površine budu u toplijoj nijansi drveta, koju će upotpuniti tepih sa resama i dodatno naglasiti eleganciju ambijenta. Luksuzni efekat će se postići detaljima od metala u boji zlata, a dodatni elementi poput lustera, lampi i svećnjaka biće pravi pogodak. Ovakav ambijent ne zahteva prostranost i može biti sjajno rešenje za domove sa nešto manjim kvadtarurama, jer će bela boja doprineti da prostorija izgleda veće.

Ukoliko nemate problema sa nedostatkom prostora i prirodnog svetla, predlog je da izaberete frontove u tamno sivom dezenu, koji su idealni za određivanje pravca u kome želite da idete kada je uređivanje kuhinjkog prostora u pitanju.

Forma Ideale, kuhinja UNA
foto: Promo

Za postizanje drugačijeg, industrijskog stila, dizajneri enterijera Forma Ideale predlažu da se umesto belih zidova, odlučite za zidne obloge u dezenu betona ili opeke, ili tapete sa dekorom betona koji mogu biti pristupačna, a idealna zamena. Detalji od perforiranog metala su takođe više nego poželjni u industrijskom stilu, kao i dekor drveta u nešto tamnijoj nijansi, a kako se svaki prostor može pohvaliti svojom posebnom energijom, ovakav ambijent na tome može zahvaliti biljkama, koje su, svakako, neizostavne.

Ovaj sistem elemenata vam daje mogućnost da sami osmišljavate, kreirate i igrate se kombinacijama, a da ujedno stvorite ambijent po svojoj želji. Za koji god stil da se odlučite, dozvolite mašti da odradi svoje, a onda zajedno sa najmilijima uživajte u vašoj novoj kuhinji u kojoj ćete, pored ukusnih jela, stvoriti i nove uspomene.

Promo tekst

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track