Igrajte se bojama i otkrijte svetlu stranu tamnih enterijera
Foto: Promo

Igrajte se bojama i otkrijte svetlu stranu tamnih enterijera

Forma Ideale -

Uređenje enterijera je pravo mesto da budete hrabri, a pomeranjem granica u odabiru boja dobićete potpuno novu dimenziju svog prostora, pretvarajući ga u mesto koje nećete želeti da napustite. Tamne boje, u kombinaciji sa savremenim nameštajem, kao i pažljivo biranom dekoracijom, mogu da izgledaju mistično, elegantno i sofisticirano.

Kako biste dizajn tamnijeg enterijera učinili ugodnim, dizajneri enterijera savetuju da posebnu pažnju posvetite osvetljenju, kompoziciji i kontrastu. Bez ovih elemenata crni zidovi ili sivi podovi mogli bi da preovladaju prostorom. Odaberite paletu boja u prostoriji i kombinujte je sa različitim nijansama sličnog intenziteta, a neku neočekivanu boju ubacite kroz dekoraciju. Tamne boje mogu otvoriti sam prostor, ali zanimljivo je igrati se bojama, tako da će sve što stavite u kontrast sa zelenim, sivim, crnim i plavim tonovima dati odličan efekat.

Forma Ideale
foto: Promo

Uz tamne enterijere odlično se uklapa minimalistički dizajn enterijera, jer tamniji elementi dodaju osećaj misterije, ali ipak čine da se oseća udobnost u prostoru. Kombinovanje tamne teme enterijera sa kontrastnim nameštajem oživeće prostoriju i stvoriti otvoren, privlačan prostor.

Fotelja BARSELONA u bež ili braon štofu sjajno bi se uklopila uz tamne tapete, a uz nju u prostor možete postaviti i pleteni tabure. Otvorena polica MAURO (MXXR431) u beton dekoru, takođe je odličan kontrastni element, a istovremeno je veoma praktična i može vam poslužiti za odlaganje knjiga, fotografija, dekoracije i ostalih sitnica.

U tamnim enterijerima čak ni najsjajniji akcentni komadi ne izgledaju tako naglašeno kao što bi izgledali sa svetlijim komadima nameštaja. Ovakvi enterijeri najbolje se uklapaju sa modernim nameštajem i svetlima, a komad koji bi bio pravi izbor za ambijent je TV polica COIMBRA 160 u kombinaciji dekora artisan hrasta i crnog drvo dekora. Poseduje zatvoren i otvoren segment sa pregradama, kao i jednu praktičnu fioku, a dodatni benefit je mogućnost ugradnje rasvete. Odlična dopuna ambijentu mogu biti zidna polica VKS-80053 i zidna polica VKS-80054 od crne metalne konstrukcije i ploča od iverice, koje su izuzetno praktično i dekorativno rešenje za uređenje modernih ambijenata doma.

Forma Ideale
foto: Promo

Tamni dizajn enterijera ostavlja još bolji efekat ukoliko uskladite neku smelu boju sa tamnom bojom. Ako ne želite potpunu tamnu temu enterijera za svoj dom, možete izabrati uparivanje tamnih i svetlih boja kako biste uravnotežili tamu. Mornarsko plava je sjajna tamna boja za sve one koji ne žele da se odluče za radikalno drugačiju boju.

Uz tamnoplavi zid u ambijent će odlično da se uklope fotelje ZURICH u žutoj i plavoj boji, kojima dodatak u kutku može biti klub sto M21 70x50. Trpezarijska stolica G502-2 u boji oraha, sa sedištem u tamnozelenom štofu može poslužiti i kao radna stolica, ukoliko je stavite u okviru radnog kutka.

Tamni dizajn enterijera veoma je zastupljen i popularan među dizajnerima enterijera. Kada se odlučite za tamne nijanse, odjednom stvarate vibraciju koja gotovo preuveličava ovu zonu luksuzne udobnosti. Možete napraviti i karakterističan ulaz u vaš dom, a dizajneri enterijera Forma Ideale savetuju da pomoću detalja u zemljanim tonovima dodate malo toplote tamnom enterijeru. Takođe, možete napraviti zidnu galeriju kako biste dodatno osvežili ambijent.

Ukoliko se odlučite za ovaj hrabar iskorak u dizajnu enterijera, otkrićete šta znači svetla strana tamnih enterijera. Tamni enterijeri će vaš dom ispuniti toplinom i ušuškanošću, idealnim za uživanje i opuštanje, zajedno sa dozom elegancije i luksuza koju ostavljaju na prvi pogled.

Promo tekst

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track