Vučić: Nikada nećemo vladati bez podrške naroda!
Foto: Tanjug

Građani Srbije na prvom mestu

Vučić: Nikada nećemo vladati bez podrške naroda!

Politika -
Vučić je, obraćajujući se građanima u Ćićevcu, rekao da smatra da će već u narednih godinu dana da se zaposli desetine hiljada ljudi
1 / 6 Foto: Tanjug

ĆIĆEVAC - Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je posao Srpske napredne stranke da obezbedi modernu i naprednu Srbiju i bolji život za njene građane.

Vučić je, obraćajujući se građanima u Ćićevcu, rekao da smatra da će već u narednih godinu dana da se zaposli desetine hiljada ljudi, da će se raditi na smanjenju fiskalnog deficita i javnog duga, ističući da su to ključni zadaci vlade. On je poručio građanima da od njih traži strpljenje, više rada i odgovornosti, kao i podršku za teške reforme koje se moraju preduzeti.

Prema njegovim rečima, neki su sprovodili neodgovorne reforme, otimali od građana, od penzionera, a to se ubuduće nehe raditi.

"Brojni teški poslovi su pred nama i uz vašu snagu i energiju u tome ćemo uspeti, jer bez vaše snage i energije ništa ne bismo mogli da postignemo", istakao je Vučić.

Prvi potpredsednik Vlade Srbije rekao je da ta stranka nikada neće vladati bez podrške naroda i dodao da se sada jasno vidi ko u narodu tu podršku ima.

"Ja sam uvek bio zagovornik poštovanja legitimiteta. Mi ne želimo da vladamo bez podrške naroda, jer smo bez podrške naroda niko i ništa. Ako se na bilo koji način dovede u pitanje podrška građana, mislim da su izbori jedino rešenje", rekao je Vučić u Ćićevcu.

Odgovarajući na pitanje novinara o vanrednim parlamentarnim izborima u Srbiji, Vučić je rekao ukoliko bude takva atmosfera u Srbiji da ne možete da radite jer svi smatraju da su mnogo bolji, mislim da na kraju treba da razgovaramo sa koalicionim partnerima šta je najbolje rešenje. Ukoliko bude postojala jasna izražena želja za ispitivanjem legitimiteta i ukoliko SNS nema podršku naroda, nećemo bežati od izbora, iako nam oni u ovom trenutku nisu potrebni, rekao je Vučić.

On je istakao da je situacija u narodu prilično jasna i naglasio da su Srbiji mnogo potrebnije promene, rad, disciplina, odgovornost i prave mere, ma kako teške i bolne bile.

"Ali znate, nemoguće je uvek raditi u atmosferi u kojoj svi ostali hoće izbore, u kojoj svi ostali kažu da su mnogo bolji i govore o katastrofalnim i kataklizmičnim rešenjima koje danas postoje", istakao je Vučić.

Prvi potpredsednik Vlade Srbije rekao je da će se još razgovarati o prijavama za učešće na kosovskim izborima. Na novinarsku konstataciju da je od 39.000 prijava za učestvovanje na kosovskim lokalnim izborima pristiglih iz centralne Srbije, Centralna izborna komisija, kao ispravne prihvatila 1.200, Vučić je rekao da će se o tome još razgovarati.

"Oni imaju bezbroj trikova kojima se služe svakodnevno, od toga da mi moramo nekog da molimo da bi nam bilo obezbeđeno pravo koje smo već dogovorili u Briselu, a to je još jedan naš član u CIK-u, i hiljadu takvih stvari, i ta borba je još uvek u toku", rekao je Vučić, izrazivši očekvanje da će se to promeniti.

Uskoro kraj lažne priče o restrukturiranju IMKKruševački "14. oktobar" je zajedno sa Fabrikom automobila Priboj (FAP), Prvom petoletkom i Fabrikom kablova jedno od četiri preduzeća u kojima će se prvo završiti "lažna priča" o restrukturiranju i propadanju preduzeća, izjavio je prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić.

"Pitanje Industrije mašina i komponenata (IMK) "14. oktobar" je najteže pitanje za Srbiju zato što su prethodne vlasti uništile preduzeće, razorile ga, fabrika de fakto ne radi, snalazili smo se, pomagali preko Kolubare i na različite načine, da negde nešto uđe u tu fabriku", rekao je Vučić.

On je precizirao da će se rešenje za ove četiri fabrike pokušati pronaći u pronalaženju strateškog partnera koji bi uložio novac i podigao ta preduzeća. Vučić je to rekao upitan o sudbini kruševačke IMK "14. oktobar", koje mu je postavila meštanka Ćićevca, gde je on danas otvorio nove prostorije opštinskog odbora SNS.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track