Vulin: Studenti na Kosovu školovaće se po programu Srbije
Foto: KURIR

Ministar bez portfelja u Leposaviću

Vulin: Studenti na Kosovu školovaće se po programu Srbije

Politika -
Na vašem indeksu i na vašoj diploma neće biti nikakvog drugog pečata, izjavio je Vulin obraćajući se brucošima

LEPOSAVIĆ - Ministar bez portfelja zadužen za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin izjavio je danas u Leposaviću da će studenti koji su ove godine upisali prvu godinu studija na fakultetima u pokrajini nastaviti da se školuju po programu Ministarstva prosvete Republike Srbije.

"Ono što je za vas i vaše roditelje najvažnije a što ću ponoviti i u Mitrovici jeste da ćete nastaviti da se školujete, završićete svoje školovanje po programima Republike Srbije. Na vašem indeksu i na vašoj diploma neće biti nikakvog drugog pečata", izjavio je Vulin.

Vulin je ovo rekao u obraćanju brucošima Visoke ekonomske škole strukovnih studija u Leposaviću naglasivšiu da kada vidi toliki broj brucoša onda zna da sve ovo što radi Vlada Srbije ima smisla.

“Nadam se da ćete vi živeti u boljem vremenu. Danas postajete studenti a to znači da imate sve manje opravdanja za uobičajene gluposti, od vas se očekuje da budete zreliji, bolji, pametniji od nas," rekao je Vulin.

Ministar je da samim tim što su na Kosovu i Metohiji to govori koliko poverenja i nade imaju, podsetivši da među studentima ima različitih nacionalnosti i onih iz pokrajine ali i iz centralne Srbije. Na nama starijima je da vam obezbedimo mogućnost da ta vaša nada bude ostvarena, da bude deo života, rekao je Vulin koji je i direktor Vladine Kancelarije za KiM, čestitajući brucošima upis i poželevši im uspeh.

Visoka ekonomska škola strukovnih studija u Leposaviću postoji više od 60 godina i jedna je od prvih visokoškolskih institucija na Kosovu i Metohiji. Vulin je nakon Leposavića posetio i Kosovsku Mitrovicu gde je studentima prve godine Medicinskog fakulteta takođe uručio indekse.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track