Najnovije vesti

Dačić: Dogovor o srpskom članu CIK još nije sproveden

Izbori na Kosovu

Dačić: Dogovor o srpskom članu CIK još nije sproveden

Politika
U CIK postoji jedan predstavnik Samostalne liberalne stranke Slobodana Petrovića koji ne želi da se povuče, a bio je dogovor da se povuče da bi bio drugi predstavnik, naveo je premijer

VRANJE - Premijer Srbije Ivica Dačić upozorio je danas u Vranju da dogovor da Srbi imaju predstavnika u kosovskoj Centralnoj izbornoj komisiji, koji je postignut na njegovom sastanku sa kosovskim premijerom Hašimom Tačijem i visokom predstanicom EU Ketrin Ešton, još nije sproveden.

Dačić je rekao da u CIK postoji jedan predstavnik Samostalne liberalne stranke Slobodana Petrovića koji ne želi da se povuče, "a bio je dogovor da se povuče da bi bio drugi predstavnik".

"On ne želi da se povuče dok Petrović ne razgovara sa predstavnicima Vlade Srbije. Uopšte to nismo imali u vidu kada smo razgovarali i to je sad potpuno iluzorna situacija. To bi bilo kao kad bih ja nekom rekao da razgovara sa nekim iz Vlade Srbije o implementaciji nečeg što smo dogovorili u Briselu", primetio je premijer Srbije.

Prema njegovim rečima, čitava ta situacija je samo pokušaj da se zaobiđe dogovor iz Brisela.

Dačić je dodao da očekuje da se izvrši pritisak i da se taj dogovor ispoštuje, a da o tome već danas razgovara i radna grupa u Briselu.

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...