ZBOGOM TAČI: Krasnići i Ljimaj osnivaju svoju stranku

Politički razvod

ZBOGOM TAČI: Krasnići i Ljimaj osnivaju svoju stranku

Politika -
Krasnići naglasio da se spremio da formira novu partiju gde će dominirati demokratske vrednosti a ne "glas totalitarnog lidera kao sto je Hašim Tači u DPK

PRIŠTINA - Predsednik kosovske skupštine Jakup Krasnići izjavio je da sa Fatmirom Ljimajem i još nekoliko ljudi napušta Demokratsku partiju Kosova premijera Hašima Tačija i priprema osnivanje nove stranke.

Krasnići je naglasio da mu je žao što ide iz DPK, ali da "drugog puta nema". Predsednik skupštine smatra da se DPK pretvorila u totalitarnu stranku i da ignoriše mišljenje intelektualaca.

Krasnići je dodao da se spremio da formira novu partiju gde će dominirati demokratske vrednosti a ne "glas totalitarnog lidera kao sto je Hašim Tači u DPK".

"Imao sam ponude i od Samoopredeljenja Albina Kurtija i Alijanse za budućnost Kosova, međutim, ipak ću ostati dosledan formiranju nove partije", rekao je Krasnići. Prištinski mediji su danas dali veliki značaj definitivnom "razvodu" Krasnićija i Ljimaja od Tačija.

Kako prenose kosovski elektronski mediji, za očekivati je da se novoformiranoj stranci Krasnićija priključi još najmanje pet poslanika DPK i troje nezavisnih poslanika u skupštinu Kosova, čime će Limaj imati poslanički klub u skupštinu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track