Najnovije vesti

NEMA REZULTATA ZA SEVER: Zasad izabrano 10 gradonačelnika
Foto: Zoran Šaponjić

Centralna izborna komisija

NEMA REZULTATA ZA SEVER: Zasad izabrano 10 gradonačelnika

Politika
U 24 opštine biće organizovan drugi krug izbora, dok za četiri opštine na severu Kosova i dalje nema nikakvih rezultata

PRIŠTINA - Prema nezvaničnim rezultatima Centralne izborne komisije, u prvom krugu glasanja na lokalnim izborima izabrano je deset gradonačelnika, u 24 opštine biće organizovan drugi krug izbora, dok za četiri opštine na severu Kosova i dalje nema nikakvih rezultata.

Kako je objavljeno na sajtu CIK-a, na osnovu 90 odsto prebrojanih glasova, u 24 opštine biće organizovan drugi krug glasanja za gradonačelnike 1. decembra.

Gradonačelnici su izabrani u prvom krugu u opštinama Dečane, Glogovac, Štimlje, Kosovo Polje, Istok, Kačanik, Podujevo, Đeneral Janković, Mamusa i Srbica. U opštinama sa srpkom većinom južno od Ibra, odnosno u Štrpcu, Novom Brdu, Klokotu, Partesu i Ranilugu biće drugog kruga glasanja.

Kada je u pitanju Gračanica i dalje nije definitivno poznato da li će biti drugog kruga ili je Građanska inicijativa "Srpska" pobedila budući da se čeka još prebrojavanje 10 odsto glasova što može dovesti pobede kandidata "Srpske" Branimira Stojanovića.

U Prištini će biti drugog kruga izbora između aktuelnog gradonačelnika iz redova DSK Isa Mustafe i kandidata Samoopredeljenja Spenda Ahmetija.

Što se tiče redosleda stranaka Demokratski Savez Kosova (stranka bivšeg predsednika Kosova Ibrahima Rugove) je izašla kao prva, dok je pad zabeležio DPK Hašima Tačija, a za treće mesto se bore ABK Ramuša Haradinaja i samoopredelenje Albina Kurtija.

Za po podne je najavljeno da će CIK objaviti preliminarne rezultate.

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...