CIK: Drugi krug izbora u šest opština sa srpskom većinom
Foto: TANJUG

Za Zajednicu srpskih opština

CIK: Drugi krug izbora u šest opština sa srpskom većinom

Politika -
Od 30 opština u njih deset u prvom krugu izabrani gradonačelnici dok se u šest opština sa srpskom većinom južno od Ibra ide u drugi krug izbora

PRIŠTINA - Predsednica Centralne izborne komisije Valjdete Daka objavila je večeras da su, prema preliminarnim rezultatima lokalnih izbora, od 30 opština u njih deset u prvom krugu izabrani gradonačelnici dok se u šest opština sa srpskom većinom južno od Ibra ide u drugi krug izbora.

Daka je na konferencijI za stampu u Prištini koja je u toku saopštila da je na juče održanim lokalnim izborima u Štrpcu, kandidat Samostalne liberalne stranke Bratislav Nikolić dobio 38,69 odsto dok je kandidat Građanske inicijative Srpska Ivan Ređić dobio je 36,14 odsto glasova.

U opštini Gračanica kandidat Građanske inicijate Srpska Branimir Stojanović dobio je 48,91 odsto a kandidat Saveza kosovskih Srba Bojan Stojanović 35,02 procenta.

U opštini Ranilug kandidat Građanske inicijative Srpska Gradimir Mikić je dobio 39,94 odsto, a kandidat Srpske narodne partije Kosova Milan Aritonović 36,72 odsto.

U opštini Parteš kandidat Samostalne liberalne stranke Nenad Cvetković dobio je 45,81 odsto, dok je kandidat Građanske inicijative Srpska Dragan Nikolić dobio 33,97 odsto glasova.

U opštini Klokot kandidat Građanske inicijative Srpska Srećko Spasić dobio je 35,39 odsto, a kandidat Samostalne liberalne stranke Saša Mirković 29,17 procenata.

U opštini Novo Brdo kandidat Građanske inicijative Srpska Svetislav Ivanović je dobio 25,30 odsto a kandidat Demokratske stranke Kosova Bajruš Imeri 32,57 procenata.

Drugi krug izbora biće održan 1. decembra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track