GOLAĆ: Slika zbog koje je Ivica Dačić pobesneo!

Do koske: Rat premijera i Biljane Srbljanović

GOLAĆ: Slika zbog koje je Ivica Dačić pobesneo!

Politika -
Dačić se tokom skupštinske rasprave pobunio zbog gesta poznate spisateljice, koja je okačila sliku „Portret patuljka“ aludirajući na njega

Ne propustite...

Goli Dačić u Firenci!

BEOGRAD - Bezobrazluk!Premijer Ivica Dačić se tokom jučerašnje skupštinske rasprave u polemici s demokratama osvrnuo na postupak spisateljice Biljane Srbljanović, koja je na Tviter postavila renesansnu sliku „Portret patuljka“ i napisala komentar „Premijer u poseti Firenci“, i istakao da ne želi da bude nekulturan.Dačić je upitao demokrate ko njima daje za pravo da vređaju ljude.Drži do kulture- Šta ste vi, neki nadljudi, arijevci, a ovde su svi drugi građani drugog reda? Biću kulturan prema vama onoliko koliko ste vi kulturni prema meni. Šta vi mislite?! Video sam u novinama, Biljana Srbljanović sada može da govori i radi šta hoće, a kad bih ja sada rekao stvari iz njenog privatnog života, bio bih bezobrazan, je l‘ tako? Izvinjavam se ako je neko ovde od vas mislio da polemika treba da bude monolog. Šta sad hoćete? Da ja ovde sedim i da vam, kad mi udarite šamar, okrenem i drugi obraz - oštar je bio premijer Dačić.Poslanici su takođe osudili postupak Srbljanovićke. Tako je šefica poslaničkog kluba SPS Dijana Vukomanović samo kratko rekla da su takvi postupci i poređenja jednostavno nedostojni bilo kakvog komentara.Meho Omerović, predsednik Odbora za ljudska i manjinska prava i funkcioner SDPS, naglasio je da je nedopustivo to što danas svako može da lepi etikete bilo kom političaru bez ikakvih granica, ukusa i mere.- A kad bilo ko od političara prilepi bilo kom drugom etiketu, odmah se jave dušebrižnici i zaštitnici ljudskih prava da to najoštrije osude. Zaboravlja se, pritom, da su i političari ljudi, da imaju porodice i ljudsko dostojanstvo, te da se moraju štititi i njihova ljudska prava, a pogotovo se to očekuje od istaknutih predstavnika kulturnog život - rekao je Omerović.Sporna slikaPodsetimo, Srbljanovićka je postavila fotografiju ulja na platnu Anjola di Kozima Bronzina na kojoj je naslikan goli debeljuškasti patuljak Morganto, koji likom podseća na šefa srpske vlade Ivicu Dačića, uz potpis „premijer bio u Firenci“, a ubrzo zatim istu sliku s komentarom „Znači kale, znači brdo“.

Razbesneo se... Ivica Dačić
Razbesneo se... Ivica Dačić

I ona ima neslavne aktove... Biljana Srbljanović
I ona ima neslavne aktove... Biljana Srbljanović

Babić: Biljana je dokonaNaprednjak Zoran Babić smatra da je premijer Dačić ukazao da u političkoj borbi jednostavno mora da postoji granica pristojnosti.- Država i njeni izabrani funkcioneri treba da se bave ozbiljnim stvarima, a ne šta neki nepoznati i dokoni ljudi pišu i stavljaju na društvene mreže. Biljana Srbljanović se barem iza svog komentara nije krila, ali ipak smatram da je ružno i ispod nivoa praviti pogrdna poređenja u vezi s fizičkim izgledom bilo kod građanina - naglasio je Babić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track