LDP MENJA POLITIKU: Čedomir Jovanović hoće da uđe u Vladu!
Foto: Marina Lopičić

Dozlogrdilo im da sede u opoziciji

LDP MENJA POLITIKU: Čedomir Jovanović hoće da uđe u Vladu!

Politika -
Lider LDP je pragmatičan političar i shvata da nema šanse da opozicija uskoro dođe na vlast. Zato će gledati da što bolje istrguje, kažu analitičari

BEOGRAD - Odluka je pala.Lider Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović najozbiljnije planira da zajedno sa svojom strankom uđe u Vladu Srbije nakon vanrednih parlamentarnih izbora, saznaje Kurir. Jovanović je to, preko posrednika, poručio i čelnicima vladajućeg SNS.Poruke za Vučića- Čedomir Jovanović je poslao poruku Aleksandru Vučiću da ceni njegovu politiku, da u budućnosti na njega može da računa. Prostije rečeno, preporučio mu se za pravljenje koalicije - kaže izvor Kurira.Da je to tačno potvrđuju i njegove nedavne izjave za javnost, u kojima govori da LDP u ovom trenutku ima veći značaj nego ranije, te da će samim tim stranka u budućnosti imati „novu ulogu u političkom životu Srbije“. Naime, lider LDP je najavio da je izbor poslanika te stranke Ivana Andrića na mesto predsednika Odbora Skupštine Srbije za primenu SSP najava onoga što će LDP raditi u budućnosti.- Činjenica da je Andrić izabran za predsednika najvažnijeg skupštinskog odbora ukazuje na put kojim u budućnosti LDP želi da se kreće - rekao je Čedomir Jovanović.Politički analitičari ocenjuju da je vrlo moguće da će Jovanović, kao pragmatičan političar, nakon izbora prihvatiti eventualnu mogućnost da uđe u vladajuću koaliciju ukoliko dobije poziv od SNS.- Jovanović je pragmatičan političar. On vidi da ne postoji realan potencijal da dođe do ozbiljnijeg okupljanja opozicionih stranaka, to jest da nama šanse da opozicija uskoro formira vlast. Zato verujem da će oni gledati da što bolje istrguju - kaže Dragomir Anđelković, politički analitičar.Mogućnosti opozicijeTome u prilog, kako ističe, ide i činjenica da je ideologija „preminula“, odnosno, da stranke odustaju „čak i od ideološke poze“.- Svako može sa svakim, samo je pitanje dnevnopolitičkog računa - ocenjuje Anđelković.Analitičar Dejan Vuk Stanković, pak, kaže da ne isključuje mogućnost da LDP namerava da uđe u vlast, ali, kako podseća, sve zavisi od toga da li će uopšte biti pozvan i da li će nakon toga prihvatiti uslove koji mu budu postavljeni.

Poželjan partner... Vučić
Poželjan partner... Vučić

Babić: I Čeda je shvatio da je Vučićeva politika prava!Zoran Babić, funkcioner SNS, komentariše da su najave Čedomira Jovanovića da će u budućnosti biti deo vlasti, samo potvrda ispravnosti politike koju vodi Aleksandar Vučić i SNS.- Takva politika vodi Srbiju u prosperitetniju i evropsku budućnost. I takva podrška dolazi ne samo od političkih opcija nego su naša najveća podrška građani Srbije. Iza nas su vremena kad smo kopali rovove među političkim strankama. Stranka koja za sebe kaže da je najveća opoziciona stranka jeste na dobrom putu da se, zbog svog političkog delovanja, pridruži radikalima u vanparlamentarnom životu - kaže Babić.

Milićević: To je samo Čedin marketingĐorđe Milićević, portparol SPS, kaže da ne vidi „nijedan razlog da komentariše nešto što se može podvesti pod politički marketing Čedomira Jovanovića“.- U ovom trenutku postoji politička stabilnost, vanredni izbori nisu interes Srbije, a nakon redovnih izbora razgovaraćemo o postizbornim koalicijama - kaže on.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track