Svedočenje o mitu i žirafi: Palma na saslušanju!

Ekskluzivno: Lider JS peva u tužilaštvu

Svedočenje o mitu i žirafi: Palma na saslušanju!

Politika -
Tužilac Miljko Radisavljević pozvao lidera JS da svedoči u istrazi koja se vodi protiv bivšeg Dulićevog pomoćnika Nebojše Janjića i vlasnika „MB gas oila“ Mileta Brežančića

BEOGRAD - Svedočenje o mitu i žirafi!Dragan Marković Palma, lider Jedinstvene Srbije i predsednik Skupštine Jagodine, u utorak bi trebalo da se pojavi na saslušanju u Specijalnom tužilaštvu. Kako Kurir saznaje, on bi kao svedok tužilaštva trebalo da ispriča šta zna o primanju i davanju mita u okviru istrage koja se vodi protiv pomoćnika nekadašnjeg ministra životne sredine i prostornog planiranja Nebojše Janjića i direktora i suvlasnika firme „MB gas oil“ Mileta Brežančića!

- Tačno je da je saslušanje ovog svedoka zakazano za utorak, mi smo primili poziv. Do sada je saslušano osam svedoka i očekujemo da će posle svedočenja poslednjeg zasad pozvanog svedoka - Dragana Markovića, našem klijentu biti ukinut pritvor - potvrdili su kratko za Kurir Brežančićevi branioci, advokati Nemanja Govedarica i Dejan Dobrosavljević.

Oni, međutim, nisu želeli da govore o tome na koje okolnosti tužilaštvo želi da sasluša Markovića. Kako Kurir nezvanično saznaje, Markovića je u svom iskazu pominjao Antonije Ušljebrka, nekadašnji pravnik u Brežančićevoj firmi, koji je i podnosilac krivične prijave na osnovu koje je postupak pokrenut.

- Ušljebrka je pomenuo da zna da su Brežančić i Palma bili u kontaktu, kao i da je vlasnik „MB gas oila“ Jagodini donirao žirafu Jovanču. Navodno, prvi čovek Jagodine posredovao je da Brežančić dobije urbanističku dozvolu od Ministarstva prostornog planiranja - otkriva izvor Kurira iz istrage. On podseća da je iz istih razloga prethodne nedelje saslušan i Oliver Dulić, nekadašnji ministar životne sredine i prostornog planiranja.

Istraga protiv Janjića i Brežančića, podsetimo, pokrenuta je zbog sumnje da je Janjić tokom 2009. i 2010. godine, dok je bio pomoćnik Olivera Dulića, u dva navrata od Brežančića primio ukupno 152.000 evra mita. Na taj način je, kako se sumnja, omogućeno da se uknjiži pravo svojine nad objektima u vrednosti od najmanje 10 miliona evra, što je iznos imovinske koristi za Brežančića i privrednog društva „MB gas oil“.

- Oliver Dulić je na saslušanju rekao da je siguran da za vreme njegovog mandata nije bilo podmićivanja u Ministarstvu. On je tada opovrgao iskaz Ušljebrke i rekao da sumnja da su sve pokrenuli ljudi koji su bili u lošim odnosima s Brežančićem - kaže izvor Kurira iz istrage i navodi da su i tri radnice koje su, prema iskazu Ušljebrke, znale za podmićivanje potpuno odbacile te njegove tvrdnje.

Brežančić donirao 45.000 evra za Jovanču

Mile Brežančić, kako je potvrdio svojevremeno i sam Dragan Marković Palma, kupio je Jagodini žirafu Jovanču, atrakciju jagodinskog zoo-vrta. Platio ju je 45.000 evra.- Tačno je da je Brežančić kupio žirafu. Sada imamo 11 i još pet na putu - rekao je Palma posle hapšenja biznismena Mileta Brežančića 2. oktobra ove godine.

Palma: Dobio sam poziv, uredno ću se odazvati

Lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma potvrdio je za Kurir da je dobio poziv da bude svedok u utorak na suđenju u slučaju „MB gasa“ Mileta Brežančića.- Dobio sam poziv i uredno ću se javiti sudu u utorak. Mile je moj prijatelj, poklonio je i žirafu zoološkom vrtu u Jagodini, a šta će me pitati i šta će biti tema razgovora, to ne znam - rekao je Marković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track