Analitičar sa KiM: Đukanović je poslednji ostatak Miloševićeve vladavine
Foto: Print Screen

Uvrer

Analitičar sa KiM: Đukanović je poslednji ostatak Miloševićeve vladavine

Politika -
Albanski mediji posvetili veliku pažnju incidentu u Skupštini Crne Gore kada je premijer uvredio poslanika Dritana Abazovića

PODGORICA - Kosovski analitičar Albinot Maloku je rekao da je preteći ton premijera Crne Gore upućen poslaniku Pozitivne Crne Gore Dritanu Abazoviću nedemokratski i primitivan čin i da Milo Đukanović predstavlja poslednji ostatak Miloševićeve vladavine u Crnoj Gori.

Taj čin je u neskladu sa evropskim ciljevima države Crne Gore, rekao je on, prenosi Ulcinj Info.Mediji na Kosovu i Albaniji posvetili su dovoljno pažnje ovom incidentu u Skupštini Crne Gore pod nazivom “Đukanović uvredio poslanika Albanca".

Incident sa Abazovićem nije prvi put da premijer Đukanović grubo vređa svoje protivnike. U predizbornoj kampanji za parlamentarne izbore na jesen 2002, kada je DPS ostao u manjini zbog koalicije LS i prosrpskim strankama, on je, kako mediji podsećaju, svoje protivnike nazivao “šakalima”, “glodarima” i “miševima”.Đukanović je u novembru 2011. opoziciju i nezavisne medije nazvao “političkim miševima”, kojima je, kako je naveo, potrebna “pre svega deratizacija” umesto sanaderizacije, kao mogućnosti koju su oni pominjali, a koja čeka Crnu Goru nakon hapšenja premijera Hrvatske Ive Sanadera.

Đukanovićeve uvrede izazvale su i pažnju OEBS koji je u izveštaju Ograničene misije za posmatranje izbora OEBS/ODIHR istakao da je Đukanović u kampanji za prošlogodišnje parlamentarne izbore “pokrenuo oštre, lične napade na vođe opozicije”, penose podgoričke Vijesti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track