REZOVI: Stros Kan donosi konkretne mere
Foto: Tanjug

Savetnik u Beogradu

REZOVI: Stros Kan donosi konkretne mere

Politika -
Njegovi predlozi odnosiće se na ekonomsku strategiju na srednji rok - od tri do pet godina

BEOGRAD - Savetnik Vlade Srbije Dominik Stros Kan će na današnjem sastanku izneti konkretne predloge ekonomskih poteza za budući razvoj naše zemlje. Predlozi Stros Kana će se, pre svega, odnositi na ekonomsku strategiju na srednji rok - od tri do pet godina.

Predlog zakona o budžetu za narednu godinu Vlada je već usvojila, zajedno sa Fiskalnom strategijom za 2014. sa projekcijama za 2015. i 2016. godinu.

Stros-Kan se neće mešati u postojeće mere, predlog budžeta, niti će pokušati da donese amandmane na zakone koji su već usvojeni.

"Stros Kan će izneti dugoročnije planove, to je sigurno. I dalje se ne zna gde će predložiti rezove, ali se nadamo da će pri tome voditi računa i o izdržljivosti građana. Kada je reč o sektorima na kojima će se ubuduće zasnivati razvoj, prioritet će imati infrastruktura i komunikacione mreže, pošto Srbija nema ni dobru pokrivenost internetom. Prioritet bi bili i poljoprivreda, energetski sektor i javno privatna partnerstva", tvrdi izvor.

Konkretne mere koje Stros Kan danas iznosi, donete na osnovu razgovora koje je vodio tokom prethodne posete, početkom novembra, sa ministrima, predstavnicima banaka, poslodavaca, sindikata…

Sastanak s ministrom Radulovićem

Ministar privrede Saša Radulović sastaće se danas sa Dominikom Stros Kanom, koji bi trebalo da iznese konkretne predloge za oporavak srpske privrede."Stros Kan dolazi danas i razgovaraćemo kao i prošli put o ekonomskoj situaciji, najboljim merama za oporavak privrede, problemu nelikvidnosti, privatizaciji i poreskim reformama", izjavio je Radulović novinarina u pauzi okruglog stola "Bankrot - šanse za novi početak", koji organizuju produkcija Tajmlajn i USAID.Stros Kan je savetnik Vlade Srbije, a trebalo bi da iznese svoje predloge nakon sagledavanja stanja u srpskoj ekonomiji.

Radulović je ocenio da će Stros Kanovi saveti biti jako korisni i da će se te preporuke odnositi na celu situaciju u privredi, ali i na konkretne slučajeve.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track