ZAJEDNO U SKUPŠTINI: DS i LSV će delovati zajedničkim amandmanima
Foto: Tanjug

Dogovor

ZAJEDNO U SKUPŠTINI: DS i LSV će delovati zajedničkim amandmanima

Politika -
Dogovoreno je formiranje zajedničkih ekspertskih timova koji će analizirati sve zakonske predloge sa aspekta interesa AP Vojvodine i preporučivati način delovanja poslaničkih grupa DS i LSV u Skupštini Srbije

NOVI SAD - Predstavnici DS i LSV saglasili su se da zajedničkim amandmanima, preko Skupštine AP Vojvodine, deluju pred Narodnom skupštinom Republike Srbije u procesima rasprave i usvajanja značajnih zakonskih propisa i pozvali svog koalicionog partnera u pokrajini SVM da se uključi u te aktivnosti, navedeno je u današnjem zajedničkom saopštenju LSV i Pokrajinskog odbora DS.

Delegacije Pokrajinskog odbora DS, koju je predvodio predsednik tog odbora Miroslav Vasin i LSV, na čelu sa potpredsednikom te stranke Branislavom Bogaroškim, u ponedeljak uveče su “u dužem, konstruktivnom razgovoru sagledale odnose dve stranke kroz analizu koalicionog delovanja u Skupštini AP Vojvodine i mnogim lokalnim samoupravama u Pokrajini”.

Dogovoreno je formiranje zajedničkih ekspertskih timova koji će analizirati sve zakonske predloge sa aspekta interesa AP Vojvodine i preporučivati način delovanja poslaničkih grupa DS i LSV u Skupštini Srbije.

Predstavnici DS i LSV će, kako je navedeno, o toj inicijativi obavestiti i svog koalicionog partnera SVM, uz poziv da se i ta stranka “uključi u sve navedene aktivnosti”.

Predstavnici LSV su predali predstavnicima DS tekst inicijative o promeni izbornog sistema na svim nivoima, uz dogovor da će ih DS obavestiti o svojim stavovima.

DS i LSV su se saglasile da se u narednom periodu analizira primena koalicionih sporazuma na pokrajinskom i lokalnim nivoima i da se zajednički predloži rešavanje eventualnih spornih ili nerealizovanih pitanja, navedeno je u zajedničkom saopštenju LSV i Pokrajinskog odbora DS.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track