RAT U SNS: Bačević radi o glavi Zorani Mihajlović!
Foto: Marina Lopičić

Žestok sukob ministara rudarstva i energetike

RAT U SNS: Bačević radi o glavi Zorani Mihajlović!

Politika -
Zakulisne radnje: Milan Bačević lobira protiv Zorane Mihajlović čak i u inostranstvu, a Ruse ubeđivao u to da njen plan za reformisanje „Srbijagasa“ ugrožava Južni tok

BEOGRAD - Mala bara, puna krokodila!Odnosi u Nemanjinoj 11 ponovo su se poremetili, a u rat su ušli ministar rudarstva Milan Bačević i ministarka energetike Zorana Mihajlović. Naime, kako Kurir saznaje od odlično obaveštenih izvora u Vladi, Bačević kad god ugrabi priliku kritikuje rad svoje koleginice iz Vlade i iz stranke Zorane Mihajlović.Lobiranje u inostranstvu- Bačević lobira protiv Zorane Mihajlović čak i u inostranstvu. Na primer, u više navrata tokom poseta Rusiji javno je govorio da reformisanje „Srbijagasa“ ugrožava Južni tok, a da nije ni pročitao predlog Ministarstva energetike. U poslednjih godinu dana kritikuje rad ministarke energetike na svakom koraku i minira je. Prema njegovom mišljenju, ona jednostavno nema pojma. Stvar je u tome što je Bačević hteo da bude ministar energetike, i to nije krio ni u stranci, a to je sad sve očiglednije - kaže sagovornik Kurira i dodaje da je Mihajlovićeva vrlo besna zbog celokupne situacije. Ministarka se požalila na to da Bačević sve radi ispod žita i da joj je nekad najlakše da izađe na kraj s Dušanom Bajatovićem jer on barem otvoreno kaže šta hoće, a šta neće.Sagovornik Kurira ističe da su se i članovi i funkcioneri SNS podelili na one koji podržavaju Mihajlovićevu i one koji drže stranu Bačeviću.- Bačeviću mnogi u stranci zameraju da je njegov projekat kanal „Morava“ nerealan, pa komentarišu da je, na svu sreću, opozicija slaba inače bi on mogao da im bude stalna tema - ispričao je na izvor Kurira.Bez rečiZorana Mihajlović nije želela da odgovori na pitanja o sukobu s Bačevićem. Međutim, Bačević je na pitanje da li je tačno da je u sukobu s ministarkom rekao:- Taman posla! Nikad nisam ništa ružno rekao o ministarki Mihajlović. Nikad nismo imali nikakvih trzavica. Oboje smo činovnici Vlade, radimo na zajedničkom cilju. Uvek vodimo pristojan i uljudan razgovor. Možemo da se ne slažemo, ali nikad nisam ništa ružno rekao.Ko vam to priča, ne govori istinu. A što se tiče Južnog toka, sve za šta je bilo zaduženo moje ministarstvo bilo je ispunjeno - istakao je ministar Bačević.

EnigmaNI RADULOVIĆ NE ČITA ZORANINE MISLIMinistar privrede Srbije Saša Radulović izjavio je da ne zna na kog je njegova koleginica iz Vlade Srbije Zorana Mihajlović mislila kad je rekla da u Vladi ima onih koji ne zastupaju interese zemlje, ali je dodao da ne veruje da je o njemu reč:- Nije mislila na mene. A na koga je mislila, to morate nju da pitate.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track