Radomir Nikolić: Šaljemo poruku da se može bolje
Foto: Nebojša Mandić

Posle smena u SNS

Radomir Nikolić: Šaljemo poruku da se može bolje

Politika -
Smena funkcionera je jedinstvena situacija u Srbiji, kojom se podiže lestvica svim partijama, rekao je Nikolić istakavši da se time pokazao "veliki nivo odgovornosti za sve što se u Srbiji dešava"

BEOGRAD - Predsednik Izvršnog odbora SNS-a Radomir Nikolić kaže da se smenom dva gradonačelnika iz te partije i drugih funkcionera na lokalnom nivou šalje poruka da se može bolje i energičnije i da se time podiže lestvica svim partijama, kaže predsednik Izvršnog odbora naprednjaka Radomir Nikolić.

Kako dodaje, na prevremene izbore će se ići ako se proceni da je tako bolje za građane.Na sednici Predsedništva SNS-a juče je doneta odluka da se smene gradonačelnici Užica i Kraljeva, kao i da SNS napusti deset lokalnih samouprava. Najavljena je i smena direktora pet javnih preduzeća. "Predsedništvo je donelo konačnu odluku, tri meseca se radila analiza njihovog rada. Sinoć smo završili raspravu o toj temi", rekao je Nikolić.Iako je u većini opština u kojima su smenjeni funkcioneri SNS bio u koaliciji sa SPS-om, Nikolić kaže da namera nije bila da se šalje poruka socijalistima."Naša namera nije da šaljemo poruku SPS-u, već da može da se radi energičnije. Mislimo da je moglo bolje, sa više elana", rekao je Nikolić.Smena funkcionera je jedinstvena situacija u Srbiji, kojom se podiže lestvica svim partijama, rekao je Nikolić istakavši da se time pokazao "veliki nivo odgovornosti za sve što se u Srbiji dešava".Nikolić je rekao i da je bilo teško doneti odluke o smenama, jer su postavljeni ljudi tada bili prvi izbor. "Nisu se pokazali kao najbolji. Očekujemo da i ostali povuku neke pouke", kaže Nikolić.Na sednici Predstavništva raspravljalo se i o izborima, ali konačna odluka nije doneta."Ne treba žuriti, treba videti šta je najbolje za građane. Ako procenimo da je dobro za građane ići ćemo na izbore", rekao je Nikolić.Govoreći o ostavci savetnika predsednika Srbije Olivera Antića, Nikolić je rekao da se Antić u ostavci pozvao na saradnju koju je imao sa SNS-om, ali i naveo da mu je "prijatnija" saradnja sa SNS-om neformalno.Upitan da li zna kakav stav o Antićevoj ostavci ima predsednik Srbije Tomislav Nikolić, on je rekao da o tome sa njim nije razgovarao.Nikolić je rekao i da se Vladimir Cvijan na jučerašnjoj sednici Predsedništva "krajnje nekulturno" obratio predsedniku stranke, ali da ne očekuje disciplinski postupak protiv njega."Dok god ima šansu da se predstavi kao kandidat za predsednika stranke ne očekujem da se pojavi bilo kakav disciplinski postupak protiv njega jer to može biti tumačeno na način na koji ne želimo da se tumači", rekao je Nikolić.

http://www.youtube.com/watch?v=4r6_R-STwl8

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track