Najnovije vesti

SVETSKE AGENCIJE: Ćuruvijini prijatelji smatraju da je Mira Marković nalogodavac ubistva
Foto: Rojters

Hapšenje odjeknulo svetom

SVETSKE AGENCIJE: Ćuruvijini prijatelji smatraju da je Mira Marković nalogodavac ubistva

Politika
04:38h
Agencija AP podseća da je nekoliko dana pre ubistva Ćuruvije, "moćna supruga tadašnjeg predsednika Miloševića", Mira Marković, rekla da Ćuruvija podržava NATO bombardovanje, zbog čega je njegovi prijatelji i porodica smatraju naredbodavcem ubistva

BEOGRAD - Svetske agencije objavile su vest o hapšenju osumnjičenih za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije 1999. godine, uz ocene da je neuspeh u rešavanju ovog slučaja obeležio sve srpske vlade od rušenja s vlasti Slobodana Miloševića.

Američka agencija AP, navodi i da je Ćuruvija, koji je ubijen tokom vazdušnih napada NATO na Srbiju pre 15 godina, bio vlasnik dva popularna lista i oštar kritičar Miloševićeve vlasti i gušenja nezavisnih medija.

Agencija podseća da je nekoliko dana pre ubistva Ćuruvije, "moćna supruga tadašnjeg predsednika Miloševića", Mira Marković, rekla da Ćuruvija podržava NATO bombardovanje, zbog čega je njegovi prijatelji i porodica smatraju naredbodavcem ubistva.

Britanska agencija Rojters piše da, iako su mnogi za ubistvo Ćuruvije dugo krivili Miloševićev bezbednosni aparat i uzak krug ljudi oko njega, do sada niko za to ubistvo nije optužen.

Na istu činjenicu podseća i agencija Frans pres, navodeći da javnost za ubistvo većinom krivi Miloševićevu tajnu policiju, dok Ćuruvijina porodica smatra da je Milošević lično naručio ubistvo.

O hapšenju osumnjičenih za ubistvo Ćuruvije piše i italijanska ANSA, navodeći da su vlasti u Beogradu pokazale volju da u potpunosti rasvetle ovo i ubistva još dva novinara, Dade Vujasinović i Milana Pantića, u aprilu 1994. i 2001. godine, pod okolnostima koje nikad nisu razjašnjene.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track