SNS: Pajtić i Petrović poklonili 633.000 evra likvidiranoj firmi!
Foto: Kurir štampano

Isplatili 50,8 miliona iz pokrajinskog fonda

SNS: Pajtić i Petrović poklonili 633.000 evra likvidiranoj firmi!

Politika -
Plaćanja su trajala tokom četrnaest meseci, ali to nije bilo dovoljno vremena da pokrajinska administracija shvati da je prevarena i da vozila nema", navode naprednjaci pozivajući se na sudsku dokumentaciju

Gradski odbor Srpske napredne stranke optužio je pokrajinski Fond za sufinansiranje pogona za primenu novih tehnologija u Vojvodini da je isplatio 50,8 miliona dinara firmi "Global auto" u Debeljači, gde proizvodnja nikada nije pokrenuta!"Pare su isplaćene u šest rata, ali proizvodnja i plasman elektro-vozila, solarnih panela i vetrogeneratora male snage nikada nije počela. Plaćanja su trajala tokom četrnaest meseci, ali to nije bilo dovoljno vremena da pokrajinska administracija shvati da je prevarena i da vozila nema", navode naprednjaci pozivajući se na sudsku dokumentaciju.

Oni dodaju da je upravo Sud utvrdio da je "Global auto" otišao u likvidaciju i stečaj i podsećaju da su Bojan Pajtić i Dragoslav Petrović, pred TV kamerama obećali da će "Global auto" godišnje proizvoditi 2.000 skutera i 500 privrednih, dostavnih i elektro-vozila za specijalne namene, te da će u toj firmi biti zaposleno 20 radnika.

"U trenutku kad je Sud doneo rešenje o pokretanju stečajnog postupka, utvrđeno je da je račun preduzeća prazan i da firma ima samo jednog zaposlenog. Utvrđeno je i da propala firma nema nepokretne imovine, što znači da se pokrajinska zauvek vlast rastala sa našim novcima".

Srpska napredna stranka traži da se objavi spisak svih korisnika Pokrajinskog fonda za sufinansiranje pogona za primenu novih tehnologija u Vojvodini, sa preciznim podacima o sufinsiranju i ispunjavanju obaveza od strane korisnika novca fonda; a posebno da se objavi spisak korisnika sredstava Fonda - preduzeća koja su ugašena, likvidirana, u stečaju, ili ne ispunjavaju svoje obaveze, kao i iznosi novca koji su nestali u preduzećima koja su, kao "Global auto", likvidirana, u stečaju, ili ne ispunjavaju ugovorne obaveze.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track