Dačić: Ružić se kune da se nije sreo sa Đurićem!

Branko negira da je s tajkunom slavio slobodu

Dačić: Ružić se kune da se nije sreo sa Đurićem!

Politika -
I pored toga što su gotovo svi štampani mediji objavili informaciju da je Branko Ružić lično dočekao Dragana Đurića po izlasku iz pritvora, u SPS tvrde da to nije tačno

BEOGRAD - Istina je tamo negde!Ministar bez portfelja iz redova SPS Branko Ružić negirao je informacije - koje su, pored Kurira, objavile sve dnevne novine - da se posle puštanja iz pritvora Dragana Đurića, predsednika Partizana, sreo s njim na ručku. Na svojoj Fejsbuk stranici Ružić je napisao:- Želja mi je da još jednom izrazim uverenje da je aksiom u novinarstvu, profesionalizam, objektivno informisanje, kredibilno istraživačko novinarstvo i izbegavanje trke za senzacionalizmom. S tim u vezi obaveštavam javnost da je sadržaj vesti koje su plasirane na današnjim naslovnim i unutrašnjim stranama dnevnih listova ordinarna neistina. Želim takođe da verujem da greška nije plod bilo čije zle namere, već rezultat „spleta okolnosti“. Uostalom, otkriće se i to u danima koji slede.Premijer i lider SPS Ivica Dačić, na pitanje da prokomentariše pisanje medija o susretu Ružića i Đurića, u SMS poruci nam je kratko odgovorio:- Branko mi je rekao da se nisu videli.Međutim, u taboru naprednjaka, „starijeg brata“ SPS u Vladi, očigledno ne veruju u te tvrdnje.Zorana Mihajlović, potpredsednica SNS i ministarka energetike, rekla je da mladi socijalista Ružić, čini se, i hapšenje i puštanje Đurića na slobodu shvata vrlo lično.- Zašto je to tako, samo on zna, a mi možemo da pretpostavimo. Jedno je sigurno - nema i neće biti zaštićenih, iako bi neki to izgleda voleli, jer su tako navikli - naglasila je Mihajlovićeva.Podsetimo, Ružić je posle hapšenja Dragana Đurića, svog prijatelja i dugogodišnjeg saradnika u klubu Partizan (Ružić je član UO Partizan), izjavio da veruje da je on nevin, što je izazvalo oštru reakciju vicepremijera Aleksandra Vučića. On mu tada poručio da, ako mu se ne sviđa, može slobodno da ide iz Vlade.

Promena planovaĐURIĆ BEŽAO OD NOVINARAKako je Kurir objavio, Ružić je u prostorijama FK Partizan organizovao slavlje u čast izlaska iz pritvora Dragana Đurića. Međutim, kad je Đurić ugledao naše foto-reportere ispred klupskih prostorija, promenio je plan! Otišao je u kancelariju Milana Obućine, funkcionera SPS i člana rukovodstva FK Partizan. Posle nekoliko minuta zajedno su izašli iz kluba i otišli su da se nađu s Ružićem na „nepoznatoj lokaciji“.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja