Vučić: Odbio sam da zamenim Dačića
Foto: Nemanja Pančić

Predsedništvo SNS jednoglasno za izbore

Vučić: Odbio sam da zamenim Dačića

Politika -
Predsednik SNS poručio da je izlazak na birališta neophodan zato što Srbija mora da ubrza reforme i poboljša standard

BEOGRAD - Potvrdili odluku.Predsedništvo Srpske napredne stranke juče je jednoglasno podržalo predlog lidera stranke Aleksandra Vučića o raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora. Vučić je rekao da nije hteo da bude premijer bez izbora i izrazio je uverenje da izbori neće usporiti reforme, već da će ih ubrzati.Glas naroda- Nisam želeo da prihvatim ponudu Ivice Dačića da budem premijer bez izbora - rekao je Vučić posle sednice Predsedništva i dodao: „Narod je taj koji treba da se opredeli za viziju i program“.Vučić je pritom naglasio da Srbija nema ni sekund vremena za gubljenje i naveo je razloge zbog kojih smatra da su izbori neophodni:.- Srbija može brže, više i bolje. Promene ne mogu da čekaju. Ljudi u Srbiji teško žive, a veliki broj mladih i dalje nema posao - naveo je Vučić.On je i prekjuče, na izbornoj sednici Skupštine stranke, na kojoj je reizabran za predsednika SNS, rekao da se odlučio na raspisivanje izbora da bi se proverila volja i podrška građana, a i kako bi nova vlada, uz najširi konsenzus, intenzivirala društvene i ekonomske reforme.Lider naprednjaka najavio je da će u vreme izborne kampanje u Srbiju stići misija MMF, koja će ovde boraviti od 26. februara do 13. marta. On kaže da očekuje da će s tom institucijom biti napravljen sporazum iz predostrožnosti. Kako je rekao, to će biti prvi put u istoriji da MMF dolazi u jednu zemlju u vreme izbora da sa njom postigne sporazum.- U MMF su me pitali da li im je u interesu da dolaze u vreme predizborne kampanje, ali sam im odgovorio da SNS želi da radi ono što je najbolje za građane. Iako drugi u izbornoj kampanji puštaju pare, mi ćemo raditi ono što mislimo da je u interesu građana - rekao je Vučić.Govoreći i Zakonu o radu i Zakonu o stečaju i privatizaciji, Vučić je rekao da ti zakoni nisu povučeni. Kako je objasnio, zakon o radu nije ni bio u proceduri, dok se zakoni o stečaju i privatizaciji i dalje nalaze u skupštinskoj proceduri. O njima će, rekao je, da se vode dodatne konsultacije.Odgovor BekuVučić je, gostujući na B92, govorio i o „Beogradu na vodi“ i osporio tvrdnje Milana Beka, koji tvrdi da je taj projekat suprotan propisima EU.- To je projekat od nacionalnog značaja - po kriterijumu da će neko da uloži tri milijarde dolara, a čini mi se da gospodin Beko i gospodin Mišković ipak nemaju te tri milijarde. Ako imaju tri ili tri i po milijarde, daćemo Miškoviću i Beku, daćemo na konkurs, ali niko nema te pare... Volimo više Miškovića nego Arape, samo dajte tri milijarde - rekao je i dodao da ni borba protiv korupcije neće stati u vreme kampanje.- Akcije će se sprovoditi normalno, u skladu s planom i pripremama - istakao je on.

Hapšenje Dragana ĐurićaRUŽIĆEVA IZJAVA ŠTETNAVučić je sinoć rekao da je izjava ministra Branka Ružića data posle privođenja Dragana Đurića štetna po zemlju.- Nemam problem s tim što Ružić misli, ali nije u redu da član Vlade govori o tome u danu kad je neko uhapšen zbog teških malverzacija, najtežih krivičnih dela, da kažete da je to što je Vlada uradila besmisleno pošto je taj čovek nevin - istakao je Vučić.

Zorana MihajlovićVUČIĆ ĆE BITI METAZorana Mihajlović, potpredsednica SNS, izjavila je da očekuje da će predsednik SNS Aleksandar Vučić u predstojećoj izbornoj kampanji biti meta.- Potpredsednik Vučić biće meta jer svako ko je imalo prekršio zakon ne gleda blagonaklono na borbu protiv korupcije i kriminala u koju su se naprednjaci upustili, i takvi će udružiti svoje kapitale i interese - kazala je ona.

Predsedništvo SNSPREMIJERNO ZASEDANJEPredsedništvo SNS juče je prvi put zasedalo u novom sastavu, a čine ga Jorgovanka Tabaković, Ljubiša Stojmirović, Gojko Radić, Aleksandar Nikolić, Radomir Nikolić, Igor Mirović, Milosav Miličković, Zorana Mihajlović, Goran Knežević i Jadranka Joksimović. Članovi Predsedništva su i Aleksa Jocić, Marko Đurić, Dejan Đurđević...

Završena istragaMUĆKE U ZVEZDIAleksandar Vučić izjavio je sinoć da je policija završila istragu u vezi s malverzacijama u „dva-tri najveća kluba“ u Srbiji, dodavši da nema zaštićenih. Vučić je, odgovarajući na pitanje gledalaca „Utiska nedelje“ kada će biti rešene malverzacije u vezi sa FK Crvena zvezda, rekao da rezultate očekuje uskoro:- Naravno da tu niko nikoga ne štiti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track