Grubješić kandidat URS za gradonačelnika Beograda

Funkcionerka Ujedinjenih regiona Srbije

Grubješić kandidat URS za gradonačelnika Beograda

Politika -
Predstavljajući Grubješićevu, Mlađan Dinkić je rekao da je ona kandidat za gradonačelnika jer je skromna, iskrena, sposobna i vredna

BEOGRAD - Ujedinjeni regioni Srbije predstavili su danas Suzanu Grubješić kao kandidata te stranke za gradonačelnika Beograda, a ona je istakla da je glavnom gradu potrebna decentralizacija, više posla i manje siromaštva.

Grubješić je, na konferenciji za novinare u sedištu te stranke,rekla da svaka vlast, pa i beogradska treba da bude bliža građanima i da gradske opštine moraju da imaju više novca i nadležnosti. Prema njenoj oceni, neodrživo je da sedam osmina gradskog budžeta, koji iznosi 65 milijardi dinara, ostaje gradu, a da se jedna osmina deli na 17 gradskih opština.

Predstavljajući Grubješićevu, lider URS-a Mlađan Dinkić je rekao da je ona kandidat za gradonačelnika jer je skromna, iskrena, sposobna i vredna, "prava Beograđanka po opredeljenju".

"Suzanu možete sresti u gradskom prevozu, taksiju, na ulici, na rok koncertima i njena želja je da Evropu dovede u Beograd i u Srbiju, a za nju su vrata otvorena u svim evropskim prestonicama", dodao je Dinkić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja