Najnovije vesti

Zoran Živković: Đilas je pljačkaš grobova i tajkun!

Amnezija: Šta je Zoki Bunda pričao o koalicionom partneru

Zoran Živković: Đilas je pljačkaš grobova i tajkun!

Politika
Srpska posla: Lider NS donedavno insistirao da predsednik DS kaže koliko se puta obogatio zahvaljujući vlasti i tražio da ode s mesta gradonačelnika, a sad ide s njim na izbore

BEOGRAD - Kakav preokret!
Zoran Živković, predsednik Nove stranke, koji danas obećava preporod Srbije u koaliciji s Draganom Đilasom, liderom DS, do pre mesec dana je za tog istog Đilasa tvrdio da je monopolistički tajkun, koji je učešće u vlasti iskoristio da se obogati! Živković je za Đilasa rekao i da je bahat, da je uništio demokrate i srpsko društvo, te više puta javno pitao lidera DS koliko je koštao famozni Most na Adi i zašto je rekonstrukcija Bulevara kralja Aleksandra preplaćena?

- Tadić je doveo tajkune u DS, a prvi među njima je Đilas - rekao je Živković  pre samo godinu dana, pred izbore za predsednika DS. (Svedok) A zatim je dodao:

Nema morala

- Gubitak vlasti za njih dvojicu, Tadića i Đilasa, nepresušnog izvora slave, moći i novca, dovodi do neprijateljstva, čija je snaga obrnuto proporcijalna intenzitetu iskrenosti njihovog nekadašnjeg prijateljstva. U stranci poltroni slušaju spahije, učlanjuju se samo oni koji u tome vide šansu za ostvarivanje svojih poslovnih poduhvata pod okriljem korumpiranog sistema... S druge strane, Đilas je pre izvesnog vremena izjavio da se nikad neće kandidovati protiv Tadića, a ipak će to učiniti. Toliko o njihovom moralu. (Svedok)

Živković je u oktobru 2012. zatražio i da se neko pozabavi bogatstvom lidera demokrata.

- Hajde da se neko pozabavi time kako je mag advertajzinga, mostograditelj Dragan Đilas uspeo da baš u periodu dok je DS bio na vlasti svoje prihode osmostruči. Kako to da je firma oca i brata Olivera Dulića, bivšeg ministra ekologije, dobila posao čišćenja deponija - pitao je svojevremeno Zoran Živković.( Dani i E-novine 6.10.2012.)

- Zamislite da je Đinđić, kad je bio predsednik DS, imao kiosk, a kamoli agenciju koja drži 30-40 odsto medijskoj prostora Srbije. Šta bi o njemu rekli građani? Danas, deset godina nakon njegove smrti, postaje normalna stvar da su političari koji sebe predstavljaju kao levičare praktično najveći korisnici tranzicije. (Slobodna Evropa 17.12. 2012.)

Živković se, kao i Kurir, koji je demonstrativno pocepao na konferenciji za medije, bavio cenom Mosta na Adi, kao i odlukama koje je Đilas donosio kao gradonačelnik.

- Mi smo glavni grad uspešno vodili i bez Đilasa. Jedino ako se kao glavna zasluga uzme najskuplji most, koji je osmi prioritet za život prestonice, ili preskupa rekonstrukcija bulevara! (Alo 17.8.2012.)

 Na godišnjicu formiranja Đinđićeve vlade 25. januara 2013, nedugo pošto su demokrate izdale saopštenje o Đinđiću, Živković je na Tviteru napisao:

Smena gradonačelnika

- Kako ih nije sramota? Kakve veze oni imaju s ovim datumom? Tad nisu ni bili članovi DS, već oponenti promenama - maroderi (pljačkaši grobova). (Tviter 25. 01. 2013.)

Tokom prepiske, Živkoviću je jedan od tviteraša napisao da ne mora da bude tako oštar jer zvuči kao Dragan Đilas, na šta mu je on odgovorio:
- Uh, ovo je najgora moguća uvreda. Za 10 godina niko me ovoliko nije uvredio.(Tviter 25. 01. 2013.)

Isto tako, Živković je na društvenoj mreži Fejsbuk podržao poticiju pod nazivom „Opoziv Dragana Đilasa s mesta gradonačelnika Beograda“.

 

Bedno
BESRAMNO KORISTI ĐINĐIĆEV NADIMAK ĐIKI

Hoću da kažem da više nemamo vremena za pravljenje nove iluzije Dragana Đilasa, koji bi, je li, trebalo da bude novi Zoran Đinđić. U tu svrhu čovek je naprasno promenio nadimak - od Đilasa je postao Điki iako ga tako niko nikad nije zvao. Zoranov nadimak Đilas danas besramno koristi u svojoj izbornoj kampanji - kazao je Živković. (Dani - E novine 6.10.2012.)

Dno dna
ĐILAS SE HVALIO KAKO KRŠI ZAKON

Sećate se kad je Đilas rekao kako je svesno prekršio zakon? Obrazloženje je bilo: „Nema veze, platiću kaznu.“ Gde ste videli da vlast tako nešto poručuje građanima?! Kad sam govorio o Đilasu kao lošijem rešenju, mislio sam na to da je u pitanju čovek neuporedivo bahatiji od Borisa Tadića. Zapravo, Đilas je sve ono što je loš Tadić želeo da bude, a nije uspeo da ostvari - rekao je Živković o novom koalicionom partneru.(Dani - E novine 6.10.2012.)

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...