Odlaze kod Tadića: DS napuštaju istaknuti članovi iz Zrenjanina, Novog Sada, Varvarina, Pirota...

Raspad

Odlaze kod Tadića: DS napuštaju istaknuti članovi iz Zrenjanina, Novog Sada, Varvarina, Pirota...

Politika -
Izgubili su kompas ali se grčevito drže kormila, poručio dugogodišnji istaknuti član DS Predrag Grgić koji je pristupio stranci Borisa Tadića

Dugogodišnji istaknuti član Demokratske stranke iz Zrenjanina Predrag Grgić napustio je tu partiju i najavio da će političku karijeru nastaviti u stranci koju formira Boris Tadić. Kao razlog svoje odluke Grgić je naveo da je očigledno da aktuelno rukovodstvo Demokratske stranke ne uspeva da odgovori izazovima političkog trenutka - izgubili su kompas ali se grčevito drže kormila!

- Uprkos porukama iz vrha DS-a da je „demokratija na staroj adresi“ moj je utisak da se demokratija sa te adrese odselila - kaže Grgić i najavljuje da će pokušati da da svoj doprinos formiranju zdrave demokratske opcije, zalažući se za vrednosti u koje je oduvek verovao.

Predrag Grgić angažman u Demokratskoj stranci započeo je još 1993. Bio je predsednik opštinskog odbora DS u Zrenjaninu , potom predsednik okružnog odbora i nosilac liste DS-a u Zrenjaninu na izborima 2004. godine. Od 2009. do 2012. godine bio je predsednik Republičke izborne komisije.

Demokratsku stranku napustio je i Milenko Ljubičić, potpredsednik Izvršnog odbora gradskog odbora u Novom Sadu. On se takođe pridružio timu okupljenom oko Borisa Tadića. Demokratsku stranku napustili su i profesor Vladica Tošić i dr Srdan Denčić iz Pirota:

"DS je, na žalost, izgubila svoj identitet i političku prepoznatljivost u izgradnji demokratskog društva u Srbiji. Na predstojećim parlamentarnim izborima daćemo podršku Borisu Tadiću i Novoj demokratskoj stranci“, poručili su.

Ceo Boljevac otišao kod Tadića

DS je napustila i polovina članova OO i 3 odbornika u SO Varvarin, Andrija Stamenković, odbornik u SO i predsednik Kluba demokratske omladine, Staniša Bogdanović, odbornik i član okružnog odbora, Dejan Maksimović, odbornik. U Boljevcu su iz DS izašli Nebojša Marjanović, predsednik opštine Boljevac, koji je sa celokupnim opštinskim odborom URS-a doneo odluku i prešao u NDS.Takođe, OO DS Boljevac kolektivno napustio stranku i prešao u NDS.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track