BIRA S KIM ĆE: Tadić odbio Dinkića!
Foto: Fonet

Neće u koaliciju

BIRA S KIM ĆE: Tadić odbio Dinkića!

Politika -
Pregovori su obećavali, ali je šok usledio kada je lider URS-a "zatražio svoj deo" rekavši da je realno na zajedničkoj listi ima 10 sigurnih mandata

BEOGRAD - Lider Nove demokratske stranke Boris Tadić odbio je koaliciju sa Ujedinjenim regionima Srbije, jer mu je Mlađan Dinkić tražio čak 10 sigurnih poslaničkih mandata. U NDS demantuju da je razgovora o podeli poslaničkih mesta uopšte bilo, jer Tadić nije želeo saradnju sa Dinkićem.

Kako se navodi "pregovori su obećavali", Dinkić je pristao da ne učestvuje u zajedničkoj kampanji, i da umesto njega u prvi plan budu istureni Verko Stevanović i Boško Ničić, ali je šok usledio u momentu kada je lider URS-a "zatražio svoj deo" rekavši da je realno na zajedničkoj listi ima 10 sigurnih mandata, jer u koaliciju donosi najmanje pet odsto glasova.

Izvori u URS-u tvrde, međutim, da neučestvovanje u kampanji Dinkić nije prihvatio i objašnjavaju da su Tadiću važni Stevanović i Ničić, jer mu je potrebna podrška u Kragujevcu i Zaječaru, ali da to "niko ko ima dostojanstva ne bi mogao da prihvati, i da su zato odbili".

Tadićeva savetnica za medije Marina Komad rekla je da Tadić nije ni razgovarao sa Dinkićem o poslaničkim mandatima.

"Tadić nije želeo da ulazi u saradnju sa Dinkićem, niti da s njim bude na zajedničkoj listi, tako da do razgovora o broju mandata nije ni došlo", istakla je Komad.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track