DAČIĆ: Braća Grim su umrla odavno! Želim pobedu!
Foto: Kurir

Lider Socijalističke partije Srbije

DAČIĆ: Braća Grim su umrla odavno! Želim pobedu!

Politika -
Jel' vi stvarno mislite da će Boris Tadić osvojiti 10 odsto? Da li vi stvarno mislite da će Čeda Jovanović biti neki faktor i da će Mlađan Dinkić ući u parlament", kazao je lider SPS

BEOGRAD - Premijer Srbije i predsednik SPS Ivica Dačić rekao je da na izborima 16. marta očekuje najbolji rezultat socijalista od 2000. godine. On je upitao opozicione stranke kako ih nije sramota da njegova stranka i naprednjaci sada ostvaruju ciljeve 5. oktobra.

Dačić je u Narodnoj biblioteci u Beogradu kazao da se ne bori "da bude prva pratilja na izborima", već da pobedi, i naveo da ne treba verovati istraživanjima javnog mnjenja, koja se kako je kazao rade po željama naručilaca.

"Jel' vi stvarno mislite da će Boris Tadić osvojiti 10 odsto? Da li vi stvarno mislite da će Čeda Jovanović biti neki faktor i da će Mladjan Dinkić ući u parlament", kazao je lider SPS-a. Dačić je naveo da "ovo nije bajka" i da su "braća Grim umrla odavno".

Svim opozicionim strankama koje ga napadaju poručio je da se više neće osvrtati na "njihove gluposti". "Lako je napadati mene, zašto ne napadaju Vučića. Misle da im je lako da se bore protiv mene - pokazaću im", kazao je Dačić.

Predsednik SPS-a je kazao da ga ne zanima koliko će SNS da osvoji glasova, već ga zanima da njegova koalicija dobro prodje na izborima.

"Najbolja istraživanja su izbori. Mi nemamo istraživačke agencije, već agencije za stvaranje javnog mnjenja. Imate one koji previše veruju istraživanjima, kao što je bio Boris Tadić, koji je po njima pobedio Tomislava Nikolića u drugom krugu za 16 odsto, i one koji uopšte ne veruju, kao što je bio Slobodan Milošević koji je izgubio izbore", naglasio je Dačić.

Prema njegovim rečima, opozicija na izbore izlazi podeljena u četiri kolone i sada čeka da se pojavi i peta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja