Najnovije vesti

DSS: Izgradićemo memorijalni kompleks žrtvama NDH
Foto: Fonet

Uoči izbora 16. marta

DSS: Izgradićemo memorijalni kompleks žrtvama NDH

Beograd
Drugi su o tome pričali, mi ćemo to da uradimo, na isti onaj način na koji smo obeležili Topovske šupe i druga mesta stradanja u Drugom svetskom ratu, kaže Aleksandar Popović

BEOGRAD - Aleksandar Popović rekao da će DSS kada bude bila na vlasti u gradu, napraviti memorijalni kompleks posvećen žrtvama Starog sajmišta i žrtvama logora u NDH.

„Drugi su o tome pričali, mi ćemo to da uradimo, na isti onaj način na koji smo obeležili Topovske šupe i druga mesta stradanja u Drugom svetskom ratu na teritoriji Grada Beograda", rekao je kandidat DSS za gradonačelnika Beograda prilikom obilaska Starog sajmišta u okviru kampanje za beogradske izbore, koji su zakazani za 16. mart.

Kandidat DSS za gradonačelnika izneo je stav da je sramota Beograda i Srbije to što Staro sajmište danas izgleda kako izgleda, naglasivši da će DSS kada bude bila na vlasti u Beogradu, napraviti memorijalni kompleks.

Danas smo na Starom sajmištu, na mestu velike tragedije preko 40 hiljada ljudi koji su - manjim delom bili umoreni ovde - ili su ubijeni na teritoriji Beograd nema memorijalni kompleks posvećen žrtvama logora u NDH, ljudima različite nacionalnosti, veroispovesti i političkih uverenja, čiji je jedini greh bio u tome što su različiti i što nisu želeli, ni na koji način, da se slože sa fašističkim režimom“, istakao je Popović.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...