Tadić: SPS je velika uvreda! SPS: Tadić gubi, pa ima pravo da se ljuti

Rat saopštenjima

Tadić: SPS je velika uvreda! SPS: Tadić gubi, pa ima pravo da se ljuti

Politika -
Želimo da Tadiću osvežimo sećanje, da je potpisao u sedištu svoje tadašnje stranke, u Krunskoj 69, Deklaraciju o pomirenju sa SPS, saopštili socijalisti

BEOGRAD - Socijalistička partija Srbije, reagujući na saopštenje Nove demokratske stranke, da je SPS "velika uvreda za politički život Srbije, poručila je da je jasno da je Boris Tadić uvređen, kao i da "ko gubi ima pravo da se ljuti".

"Ako Boris Tadić ne pati od selektivne amnezije, kako će objasniti zašto je 2008. godine sa istim tim SPS sa "razornim delovanjem" ušao u koaliciju?", upitali su socijalisti. SPS dodaje i da je ona jedina partija na političkoj sceni Srbije koja "kontinuirano, više od 20 godina, ima jasan politički program koji se temelji na principima moderne levice".

SPS: Dali smo šansu DS i Borisu Tadiću da ostanu na vlasti

"Želimo da mu (Tadiću) osvežimo sećanje, da je potpisao u sedištu svoje tadašnje stranke, u Krunskoj 69, Deklaraciju o pomirenju sa SPS. Tom deklaracijom SPS je dala šansu DS i Borisu Tadiću da ostanu na vlasti, pa se iz toga zaključuje da je Tadić taj koji primenjuje princip "cilj opravdava sredstvo"", naglašava se u saopštenju. Socijalisti ističu i da je "moguće je da je Tadić ljut, jer je SPS 2012. godine poslušala većinsku volju naroda i nije mu produžila politički život".

"Sramotno je što Boris Tadić ni danas ne zna ideologiju partije sa kojom je četiri godine bio u vladajućoj koaliciji. Na pitanje pljačkaške privatizacije, posle 2000. godine, najbolje može da odgovori Boris Tadić i njegovi "mangupi", koji su ista rasprodali ispod svake vrednosti, ostavivši radnike na ulici obrespravljene i ponižene", navodi se u saopštenju. SPS se, poručuju, grčevito borio protiv ovakve privatizacije i nije učestvovao u uništavanju srpske privrede.

NDS: Razorno delovanje SPS

"SPS ne treba da se bavi političkim podučavanjem nekoga ko je izgubio partiju, orijentaciju, ideju, pamćenje, a najvažnije od svega - identitet i podršku naroda", zaključuje se u saopštenju. Inače, ranije danas Nova demokratska stranka i SPS nastavili su polemiku pošto je lider NDS Boris Tadić najpre rekao da socijalisti imaju fatalne posledice na srpsko društvo, a SPS odgovorio da Tadić ima amneziju u vezi sa svim što se dešavalo u poslednjoj deceniji i njegovoj ulozi u tome.

NDS je u saopštenju ocenila da celokupno političko delovanje SPS, od osnivanja do danas, predstavlja veliku uvredu za politički život Srbije i njene građane, ističući da Tadić nema amneziju i da se seća vrlo dobro, kao i ostali građani, i prethodnih decenija koje su uništene zahvaljujući "razornom delovanju" SPS.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track