Najnovije vesti

Vučić: Rušenje parazitskog sistema za napredak srpske ekonomije

Borba protiv korupcije i kriminala

Vučić: Rušenje parazitskog sistema za napredak srpske ekonomije

Politika
Taj sistem moramo srušiti, rekao je Vučić i ukazao da je taj sistem napravljen tako da tajkuni direktno sarađuju sa političarima, uzimaju kredite od banaka koje nikada neće vratiti, a dobijaju ih bez ikakvih garancija

BEOGRAD - Predsednik SNS Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je borba protiv korupcije i kriminala zapravo borba za napredak srpske ekonomije.

Vučić je, gostujući na RTS, objasnio je da se u borbu protiv korucije i kriminala nije krenulo samo radi rasvetljavanja 24 sporna predmeta, čije rešavanje je tražila EU, nego zbog toga što je neophodno raskrinkati i srušiti parazitski sistem državno-političko-tajkunskog kriminala.

On je naveo da je država zbog zloupotreba tajkuna u četiri banke do sada na šteti 210 miliona evra, a ukupna šteta će dostići skoro milijardu evra.

Taj sistem moramo srušiti, rekao je Vučić i ukazao da je taj sistem napravljen tako da tajkuni direktno sarađuju sa političarima, uzimaju kredite od banaka koje nikada ncehe vratiti, a dobijaju ih bez ikakvih garancija.

Stoga je, prema njegovim rečima, rušenje tog parazitskog sistema uslov za napredak ekonomije.

Vučić je podvukao da za razliku od drugih, "koji misle da snagom decibela" ubeđuju birače, on govori o tome koliko je teško, govori istinu i ne obećava bolji život preko noći.

On je poručio da će se borbi za drugačiju i bolju ekonomiju i bolji životni standard građana pristupiti istom snagom kojom se pristupilo borba protiv korupcije i kriminala.

Osvrćući se na pokušaje da se borba protiv korupcije izvrgne ruglu, lider SNS je rekao da svi znaju da je tajkunsko -političko-kriminalni sistem funkcionisao i svi znaju da su neki od njegovih najvećih kritičara i protivkandidata imali zajednička preduzeća i novine sa Miroslavom Miškovićem.

On je podsetio da i Evropska komisija i Transparensi internešenel vrednuju početne rezultate u borbi protiv korupcije.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...